Γεωτρήσεις και άδειες γεωτρήσεων...Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

geotrisi140

Τί είναι η γεώτρηση;

Οι γεωτρήσεις αποτελούν μια μέθοδο διάτρησης σε μεγάλο βάθος στο υπέδαφος, με σκοπό να ανοιχτούν οπές (τρύπες), για τη μελέτη και την έρευνα του υπεδάφους, όσον αφορά την άντληση του νερού ή την χρήση της γεωθερμίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της γεώτρησης;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει πριν από την πραγμάτωση μιας γεώτρησης, είναι η μελέτη από εξειδικευμένους συνεργάτες, ώστε να εντοπιστεί ακριβώς το σημείο και της διάτρησης, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται όλες οι κατάλληλες ενέργειες για την έκδοση άδειας για τις κατάλληλες εργασίες.

Έπειτα, γίνεται έλεγχος για την προσβασιμότητα του σημείου όπου θα εφαρμοσθεί γεώτρηση. Αναλυτικότερα, εξετάζεται που θα στηθούν τα γεωτρύπανα και γενικότερα ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την γεώτρηση. Επισημαίνεται ότι για τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές, όπως για παράδειγμα γεώτρηση σε υπόγεια, γίνεται μελέτη ώστε να βρεθεί τρόπος για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό που απαιτούν τα μηχανήματα γεώτρησης.

geotrisi141

Πόσο διαρκεί μια γεώτρηση;

Η διαδικασία συνολικά διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, όμως όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κάθε γεώτρηση εξαρτάται από τη φύση του υπεδάφους, την προσβασιμότητα του σημείου όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση και τέλος, το βάθος της γεώτρησης.

Πώς χορηγείται η άδεια;

Η έκδοση της άδειας είναι το πρώτο και κύριο βήμα για να ξεκινήσει μια γεώτρηση. Για την έκδοση της άδειας είναι απαραίτητα:

1. Εξειδικευμένη μελέτη
2. Τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής
3. Έγγραφο συμβόλαιο πράξης που προσδιορίζει τον ιδιοκτήτη
4. Δικαιολογητικά από τους αρμόδιους φορείς, όπως από το Δασαρχείο, Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και Υπουργείο ανάπτυξης

Η GAIADRILL αναλαμβάνει το σύνολο όλων των Μελετών και Διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη διεκπεραίωση μίας γεώτρησης, με στόχο της καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.