Ικανοποίηση Λαπαβίτσα για τα αποτελέσματα της συνάντησης ροδακινοπαραγωγών με Λαφαζάνη

lapavitsas

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου με συνεταιριστικές οργανώσεις από την Ημαθία, ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστα Λαπαβίτσα.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε το ρωσικό εμπάργκο, οι δυσμενείς επιπτώσεις του στους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και η διερεύνηση περαιτέρω ενεργειών για την άρση του, ή την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδάκινων στη Ρωσία την τρέχουσα περίοδο. Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα της διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας ύστερα από τα πρόσφατα ταξίδια του υπουργού και του πρωθυπουργού στη Ρωσία. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να μεταβεί άμεσα στη Μόσχα κυβερνητικό κλιμάκιο μαζί με εκπροσώπους των παραγωγών Ημαθίας προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εξαγωγών ροδάκινων και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη άμεσης δράσης στο σημαντικό αυτό θέμα και τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών με κύρια αυτή του ταξιδιού στη Μόσχα. Παράλληλα, εξέφρασε την ομοφωνία του στις θέσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ και του αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και την ανάγκη της άμεσης άρσης τους. "Είναι απαράδεκτο να κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας εξαιτίας ενός εμπάργκο που έθεσε η ΕΕ. Η Ρωσία μπορεί και πρέπει να γίνει μία μεγάλη αγορά για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Ο αγροτικός τομέας έχει να συμβάλει τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση της εθνικής μας οικονομίας. Οι ενέργειές μου ώστε η αγροτική παραγωγή της Ημαθίας να διευρυνθεί και προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν για μένα πρώτιστες προσπάθειες", δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.