Ολοκληρώνεται τέλη Απριλίου – αρχές Μαίου η πληρωμή των αποζημιώσεων για το χαλάζι

lapavitsas

Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαίου τοποθετεί το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη χρονική περίοδο ολοκλήρωσης της πληρωμής των αποζημιώσεων σε παραγωγούς της Νάουσας και της Μελίκης Ημαθίας, που πλήγηκαν από τη χαλαζόπτωση τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας πριν λίγες μέρες για το θέμα.

Σημειώνεται ότι το ύψος των αποζημιώσεων που καταβλήθηκε ήδη ως πρώτη δόση στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς έφτασε τα 5.800.000 ευρώ.

"Είναι σημαντικό τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, να εντάσσονται στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου και να δίνονται ολοκληρωμένες και υπεύθυνες απαντήσεις. Οι αγρότες του νομού μας και οι οικογενειές τους πρέπει να γνωρίζουν για αυτό το σημαντικό θέμα και να έχουν συνολική εικόνα. Αποσπασματικά λόγια και μισές κουβέντες δεν βοηθούν στην επίλυση σοβαρών θεμάτων. Το έργο του βουλευτή είναι να είναι αποτελεσματικός και συνολικός και ολοκληρώνεται όταν δίνονται ολοκληρωμένες απαντήσεις και λύσεις", σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άριστη και επικοιδομητική συνεργασία του με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.