Ερώτηση 16 βουλευτών της Ν.Δ. για τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

besiropoulos

«Προ των ευθυνών τους για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ» θέτει με ερώτηση της η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών με αφορμή την αιφνίδια σχετική απόφαση τους.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 15 βουλευτές της ΝΔ γίνεται σαφής η αγωνία του αγροτικού κόσμου για την μετάθεση στο άγνωστο των πληρωμών, που δικαιούνται και βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, που ενόψει μάλιστα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, « χτυπά κόκκινο».

Οι 16 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής την κ. Αραμπατζή, ζητούν ύστερα από την πρωτόγνωρη αυτή απόφαση να πληροφορηθούν για την τύχη των δικαιούμενων πληρωμών των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως οι καταβολές της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού, της ολοκληρωμένης των τεύτλων, των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας, του υπολοίπου της εξισωτικής του 2014 και των διορθώσεων για τα έτη 2013 και 2012. Ομοίως θέμα θέτουν για τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2014 και 2013, την επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε σημαντικό αριθμό αγροτών καθώς και την τύχη των πληρωμών των προγραμμάτων «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Επιπροσθέτως θέτουν το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προστίμων από την ΕΕ για την απόφαση μεταφοράς διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την εποπτεία της ΤτΕ καθώς και το αν η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές: Δαβάκης Αθανάσιος ( Λακωνίας), Σταικούρας Χρήστος (Φθιώτιδας), Γεωργαντάς Γιώργος ( Κιλκίς), Κέλλας Χρήστος ( Λάρισας) , Αντωνίου Μαρία ( Καστοριάς), Αναστασιάδης Σάββας ( Β Θεσσαλονίκης), Αντωνιάδης Ιωάννης ( Φλώρινας), Βεσυρόπουλος Απόστολος ( Ημαθίας) , Κυριαζίδης Δημήτρης (Δράμας), Ανδριανός Ιωάννης ( Αργολίδας) , Αυγενάκης Ελευθέριος ( Ηρακλείου) Σκρέκας Κωνσταντίνος ( Τρικάλων), Στύλιος Γιώργος ( Αρτας), Βλάσης Κωνσταντίνος ( Αρκαδίας), Δήμας Χρίστος ( Κορινθίας).

πηγή: www.agrotypos.gr