Επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή Ημαθίας Σωτήρη Κουπίδη στην ΑΛΜΜΕ

koupidis almme

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το «Ποτάμι», κ. Κουπίδης Σωτήριος, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου κονσερβοποιίας Venus, έναν από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά Εξαγωγικούς Βιομηχανικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιριστικού εργοστασίου επεξεργασίας φρούτων ALME, στην Κουλούρα Ημαθίας.

Η πολιτική ανάπτυξης στην χώρα μας σε θέματα Βιομηχανικού Αγροτικού προσανατολισμού αφορά σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία κοινωνικής οικονομίας μέσα από τέτοιες δραστήριες και υγιείς δομές. Η απορρόφηση των τοπικών νωπών προϊόντων και η εξαγωγική δυναμική του εργοστασίου δίνει ανάσα στην περιοχή τόσο οικονομικά όσο και μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας αφού μπορούν περισσότερα εργατικά χέρια να προωθηθούν στην απασχόληση, χωρίς την ανάγκη της εσωτερικής μετανάστευσης.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες παραγωγοί είναι στους πρωταρχικούς στόχους του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της πολιτικής μας» , τόνισε ο κ. Κουπίδης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης ΑΛΜΕ κ. Αλαγκιωζίδη Πέτρο.

koupidis almme2

Όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα, δίνοντας την δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να γίνονται ανταγωνιστικές και βιώσιμες.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, που υπέβαλλαν ερωτήσεις και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, τους υπευθύνους των τομέων της επιχείρησης και της γραμμής παραγωγής. Ο τόπος μας έχει παράδοση σε αυτού του τύπου την ανάπτυξη και αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε στο μέλλον, με κάθε δύναμη.

«Η επίσκεψη αυτή εξελίχθηκε συγκινητικά, αφ' ενός μεν γιατί κάποιοι εργαζόμενοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου τον παππού Σωτήρη από την μακροχρόνια συνεργασία μαζί του και αφετέρου δε, επειδή σε μένα αναβίωσε παιδικές μνήμες», δήλωσε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ο κ. Κουπίδης.

Στην αγροτική κινητοποίηση

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το «Ποτάμι» κ. Σωτήριος Κουπίδης, βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Κουλούρα, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι ροδακινοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή της καταβολής των αποζημιώσεών τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί εξέφρασαν ειρηνικά την αγανάκτησή τους προς τους υπαιτίους και δημιούργησαν ομάδα παρέμβασης ώστε να βρεθεί απόψε στην Θεσσαλονίκη, ενώπιον του πρωθυπουργού. Ο κ. Κουπίδης συμπαραστάθηκε στους παραγωγούς ενώνοντας την φωνή του με την δική τους. Τόνισε την σπουδαιότητα της ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής προϊόντων καθώς και της οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών , προκειμένου να παραμένουν στον τόπο τους επανεπενδύοντας στην γη.