Τσαβδαρίδης: "Αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος που είχαν οι ροδακινοπαραγωγοί"

tsavdar boul

Ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμεσης αποζημίωσης στους αγρότες μας λόγω του Ρωσικού Εμπάργκο, δήλωσε: 

"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβάλλει άμεσα 33 εκατ. € στους Έλληνες παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών για την απώλεια εισοδήματος το 2014 από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί δικαίωση τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης όσο και του αγροτικού μας κόσμου.

Με την απόφαση αυτή, αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος που είχαν οι αγρότες της χώρας μας, ανάμεσα σε αυτούς και οι αγρότες της Ημαθίας το 2014 από την πτώση των τιμών, που προκάλεσε η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Ευρώπης στη Ρωσία.

Πρώτος είχα ήδη από χθες (13 Ιανουαρίου) αργά το βράδυ ενημερώσει τους Ημαθιώτες με σχετική μου ανακοίνωση, για το αίσιο τέλος που φαινόταν να έχει η διαπραγμάτευση. Γιατί γνωρίζω καλά την αγωνία τους γύρω από αυτό το ζήτημα. Και νιώθω δικαιωμένος, που οι προσπάθειες που και εγώ κατέβαλλα όλους τους προηγούμενους μήνες σε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη για να αναδείξουμε σε μείζον ζήτημα στους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και για να αγωνιστούμε για την αναγκαιότητα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών μας λόγω του ρωσικού εμπάργκο, επιτέλους καρποφόρησαν επ' ωφελεία του αγροτικού μας κόσμου, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά για όλους εποχή.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά, για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης. Όλοι μαζί, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, αποδείξαμε για πολλοστή φορά ότι λειτουργώντας με μεθοδικότητα και υπεύθυνη στάση μπορούμε να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τη χώρα".