Συμβολική κατάληψη στον ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες

Από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ημαθίας και Πέλλας έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια. Η κατάληψη θα γίνει στις 11πμ. Στην ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι αναφέρουν:

"Η πρόσφαττη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία συντονιζόμαστε αγωνιστικά για την επίλυση των προβλημάτων επιβίωσης μας με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα, ήταν πέρα για πέρα άκαρπη.

Οι ζημιές στη φετινή ροδακινοπαραγωγή μας απο τις βροχοπτώσεις δεν καλύπτεται για μια ακόμη φορά από τον ΕΛΓΑ, παρά τα υπέρογκα ασφάλιστρα που πληρώνουμε κάθε χρόνο και καλύπτουν τα λειτουργικά του έξοδα ενός κατά τα άλλα “Δημόσιου Οργανισμού” ( μισθοδοσίες υπαλλήλων, κλπ. )χωρίς οι κυβερνήσεις από το 2011 να έχουν αποδόσει στο ταμείο του ούτε ένα ευρώ!

Η κοροϊδία με τα ψίχουλα του προγράμματος Ήσσονος Σημασίας ( De Minimis ) δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς από τις βροχοπτώσεις, που για το 2018 αφορά περισσότερες περιοχές, μεγαλύτερο εύρος ποικιλιών και τα διπλάσια στρέμματα σε σχέση μετο 2017.

Βρισκόμαστε επιπλέον αντιμέτωποι συνολικά με τη χειροτέρευση του εισοδήματος μας από τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται ή παίρνουν ψίχουλα, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τη φοροληστεία, τα χαράτσια που μειώνουν το πενιχρό αγροτικό εισόδημα, την τεράστια απώλεια του εισοδήματος λόγω του εμπάργκο,

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες Ημαθίας & Πέλλας σε μια πρώτη μαχητική αγωνιστική απάντηση με τη συμβολική Κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.".