Σύσκεψη στο υπουργείο για τη “μαύρη” διακίνηση αγροτικών προϊόντων, τη φορολόγηση των αγροτών και τις αποζημιώσεις των ζημιών

Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη “μαύρη” διακίνηση αγροτικών προϊόντων, τη φορολόγηση των αγροτών και τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις φετινές βροχοπτώσεις.

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη βουλευτών και συνεταιριστικών στελεχών Ημαθίας και Πέλλας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σχετικά με τα θέματα της “μαύρης” διακίνησης αγροτικών προϊόντων και της φορολογίας των αγροτών. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος συλλογής στοιχείων για τις ζημιές του 2018 από τις βροχοπτώσεις στα ροδάκινα και η προοπτική αποζημίωσης μέσω de minimis.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία και Γιώργος Ουρσουζίδης, οι βουλευτές Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΑΣ Νάουσας Κων/νος Ταμπακιάρης, του ΑΣ VENUS Αντώνης Μαρκοβίτης, ΑΣ Επισκοπής Αλεξανδρείας Στέφανος Νταούκας καθώς και εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών Πέλλας. Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές και τα συνεταιριστικά στελέχη ότι έχει συσταθεί επιτροπή των δύο υπουργείων για να μελετήσουν όλες τις προτάσεις που κατατίθενται για την αντιμετώπιση της “μαύρης” διακίνησης αγροτικών προϊόντων καθώς και της φορολογίας των αγροτών. Οι ανωτέρω εκπρόσωποι των αγροτών ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και αποφασίστηκε όπως κατατεθούν γραπτώς, επεξεργασμένες και σε συνεννόηση με τις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας.

Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος συλλογής των στοιχείων για τις φετινές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα ροδάκινα έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και να μπορέσουν να δοθούν οι αποζημιώσεις με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο.