Logo

Η τριτοκοσμική εικόνα των αγροτικών παροχών νερού για βυτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Το αίτημα κατοίκων της Λυκογιάννης να απομακρυνθεί παροχή νερού, για γεμίσματα αγροτικών βυτίων φυτοφαρμάκων, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τραπεζανλής. Ο λόγος είναι ότι οι αγρότες - χρήστες της παροχής, δεν σέβονται το περιβάλλον και πετούν στο διπλανό κανάλι τα άδεια δοχεία φυτοφαρμάκων και δημιουργούν μια τριτοκοσμική εικόνα. 

Για τραγική εικόνα που εγγυμονεί κινδύνους και για την δημόσια υγεία, όπου υπάρχουν τέτοιες παροχές νερού, μίλησε ο Γιώργος Μιχαηλίδης και τόνισε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να σταματήσει αυτό το φαινόμενο  αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

"Πρέπει να βοηθήσουν οι αγρότες" τόνισε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος σημειώνοντας ότι αυτοί είναι που κάνουν χρήση αυτών των παροχών νερού.

Για το θέμα μίλησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από Αντιπεριφέρεια και Δήμο, στάθηκε στις ευθύνες των αγροτών που πετούν όπου βρουν τις άδειες συσκευασίες, πρόσθεσε ότι αν το Υπουργείο θέλει να λύσει το θέμα, αυτό θα λυθεί και κατέληξε λέγοντας ότι μέχρι τότε, ο δήμος θα προσπαθεί να κρατήσει τους χώρους με τις παροχές νερού καθαρούς και οι αγρότες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε το απόσπασμα από την συνεδρίαση 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb