Logo

Πάταξη του παραεμπορίου φρούτων με μικτά κλιμάκια ελέγχου παντού (φωτογραφίες, βίντεο)

Με εντατικούς ελέγχους, με μικτά κλιμάκια, σε όλη την διαδρομή προς τις εξόδους της χώρας αλλά και της εσωτερικής αγοράς, θα προσπαθήσει να πατάξει το παραεμπόριο φρούτων η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Βασίλης Μαστρογιάννης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη.

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, όλοι έδειξαν ότι γνωρίζουν το μέγεθος του παραεμπορίου φρούτων και στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν ότι το πρόβλημα δημιουργείτε από την υψηλή φορολόγηση, το εμπάργκο της Ρωσίας αλλά και την χαμηλή φορολόγηση των γειτόνων μας (Βουλγαρία, Ρουμανία). "Αν θέλουμε να το λύσουμε, μπορούμε. Ξέρουμε πώς γίνεται. Λύσεις υπάρχουν" τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. "Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να κλείσει αυτή η πληγή. Έχουμε κοινό στόχο, την τήρηση της νομιμότητας και την διασφάλιση τους υγιούς ανταγωνισμού. Είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε κάνει βήματα, είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν πατάξαμε το παραεμπόριο. Έχουμε πολλά να κάνουμε για να μειώσουμε την μαύρη διακίνηση και σας θέλουμε δίπλα μας" επεσήμανε ο κ. Μαστρογιάννης (δείτε στο βίντεο την συζήτηση).

Ως προτάσεις, εκτός από τους αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, κατατέθηκαν η απαγόρευση συσκευασίας δεκάκιλων τελάρων στο χωράφι, η πάταξη των περίφημων παράνομων "στεκιών" διακίνησης, η μείωση της φορολογίας, ο έλεγχος στα φορτηγά βουλγάρων και ρουμάνων που αγοράζουν φρούτα στην μαύρη αγορά.

Κλείνοντας, ο κ. Μαστρογιάννης τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι διαχρονικό και δεν δημιουργήθηκε λόγω της υψηλής φορολόγησης. Είπε ότι η κυβέρνηση βελτίωσε το νομικό πλαίσιο για την πάταξη του παραεμπορίου και επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένη να μειώσει αυτή την γάγγραινα. 

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου. 

{jlex}flickr:72157691459771870{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb