17 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στους Ημαθιώτικους αγροτικούς λογαριασμούς

agrotis

Ολοκληρώνεται σήμερα, η πληρωμή της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 σε 656.736 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των 10837 αγροτών της Ημαθίας ανέρχεται σε 17,250 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι διαθέσιμο εντός της ημέρας.

Οι πληρωμές, όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης, διενεργήθηκαν ομαλά και με πλήρη διαφάνεια σε όλους τους Νομούς ενώ τα ποσά που εισέπραξαν οι δικαιούχοι παραγωγοί αντιστοιχούν στην αξία των δικαιωμάτων που έχουν ενεργοποιήσει για το 2014.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεσήμανε ο κ. Καρασμάνης, μέσα από συνεχείς προσπάθειες κατάφερε να εξομαλύνει σταδιακά τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν στην κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων με στόχο την ομαλή καταβολή της ενίσχυσης σε επίπεδο χώρας και στη συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων.

Η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης αποτελεί μια οικονομική ανάσα για τους Έλληνες παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους και να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους για το επόμενο διάστημα.