Logo

Β. Αποστόλου: «Θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας»

«Θα αποζημιωθεί και θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών της Β. Ελλάδας», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε δηλώσεις τους, μετά από σύσκεψη που έγινε, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι ροδακινοπαραγωγοί όπως αλλεπάλληλα έχουμε υποσχεθεί στις συναντήσεις μας μαζί τους, θα πληρωθούν κανονικά όπως έχουμε συμφωνήσει. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποζημίωσής τους για τις βροχοπτώσεις Ιουλίου 2017, ενώ θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το εισόδημα που έχασαν πέρυσι, λόγω του ρωσικού εμπάργκο», είπε ο κ. Αποστόλου, διευκρινίζοντας: «ότι απώλεια υπάρχει, σε ό,τι αφορά το εισόδημά τους, θα επιδιωχθεί να πληρωθούν».

Σχετικά με την την αποζημίωση, για τις ζημιές που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις Ιουλίου 2017, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, δήλωσε: «Λογικά το επόμενο δίμηνο, με τρίμηνο, ανάλογα με τι θα μας δείξουν και οι διασταυρωτικές των στοιχείων που έχουμε, το ζήτημα θα ολοκληρωθεί». «Υπάρχει συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχει τελειώσει η συλλογή των στοιχείων από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων και βρίσκονται τώρα στο υπουργείο. Με το που έρθουν αυτά τα στοιχεία στον ΕΛΓΑ, θα κάνουμε την τελική επεξεργασία και αφού πρώτα συνεννοηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό, θα προχωρήσει και η αποζημίωσή τους», διευκρίνισε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, που συμμετείχε στη σύσκεψη, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας.»Είδα επιφυλακτικό τον κ. Δραγασάκη σχετικά με το ζήτημα της εισοδηματικής στήριξης των ροδακινοπαραγωγών Β. Ελλάδα για απώλεια εισοδήματός τους από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο. Εμείς θα επιμείνουμε. Θα ζητήσουμε νέα συνάντηση μαζί με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και στην Αθήνα, ώστε να του αναπτύξουμε πιο λεπτομερειακά και με επιχειρήματα το συγκεκριμένο θέμα και τις θέσεις μας».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb