Παραμένει ισχυρή η παρουσία του ευρωπαϊκού Ροδάκινου στην Ουκρανία

nova oukrania

Ισχυρή παραμένει η παρουσία του ευρωπαϊκού ροδάκινου στην Ουκρανική αγορά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, η αγορά διατροφικών προϊόντων σημειώνει μικρότερες απώλειες, σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Παράλληλα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οικονομία της χώρας θα σταθεροποιηθεί πριν την επόμενη παραγωγική σεζόν, προσφέροντας προοπτικές περαιτέρω αύξησης των ευρωπαϊκών εξαγωγών ροδακίνου προς την Ουκρανία.

Αυτά ήταν τα συμπεράσματα από την παρουσία εκπροσώπων του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ροδάκινου σε τρίτες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία)» στη διεθνή έκθεση τροφίμων του Κιέβου «World Food Ukraine 2014», όπου η Ένωση Νομικών Προσώπων που αποτελείται από τους: ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ ΑΕ, ΑΣ ΑΜΜΟΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», ΑΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ και ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», συμμετείχε με το περίπτερο «Think Peach».

Στο περιθώριο της έκθεσης, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Hyatt. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κίεβο κος Παπαδόπουλος Βασίλειος, ενώ ο Σύμβουλος ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας κος Οικονόμου Αλέξανδρος ανέλυσε διεξοδικά της κατάσταση της αγοράς και τις προοπτικές της. Ο πρόεδρος της ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ κος Θεοδωρακέλης Μαρίνος και ο Πρόεδρος του ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ κος Παπακώστας Αθανάσιος παρουσίασαν τους συμμετέχοντες φορείς, καθώς και τις παραγωγικές διαδικασίες που αυτοί ακολουθούν προκειμένου να παράξουν ασφαλή και ποιοτικά ροδάκινα. Εκ μέρους της Novacert, εκτελεστικό οργανισμό του προγράμματος, το κοινό καλωσόρισε ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κος Στεργίου Γιάννης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 Ουκρανοί παράγοντες της αγοράς, αλλά και δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υψηλή διατροφική αξία του ροδάκινου, μέσα από την παρουσίαση της διακεκριμένης Ουκρανής Mrs. Koren Angela – Διατροφολόγου της Dobrobud clinic του Κιέβου. Τέλος όλοι οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν γλύκισμα gourmet με βάση το ροδάκινο που ετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια του live cooking show από την chef του Hyatt Lesya Sharanova.

Την οργάνωση και εποπτεία όλων των παραπάνω ενεργειών είχε η εταιρεία NOVACERT που ως εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις προώθησης πετυχαίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την προβολή και προώθηση του Ροδάκινου στη Ουκρανία.