Βεσυρόπουλος: "Η κυβέρνηση οφείλει να συμπεριφερθεί ισότιμα και με δικαιοσύνη απέναντι στους αγρότες και ιδιαίτερα στους νέους"

Ερώτηση στη Βουλή για τους επιλαχόντες αγρότες που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Αγροτών, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μαζί με συναδέλφους του βουλευτές.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, εδώ και ένα χρόνο, οι 3.122 επιλαχόντες νέοι αγρότες εμπαίζονται από τον αρμόδιο Υπουργό και δεν τους εντάσσει στο πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών που προκήρυξε, παρά τις υποσχέσεις ότι στην επόμενη προκήρυξη θα εντάσσονταν ένα μεγάλο ποσοστό των νυν επιλαχόντων. Παράλληλα, ζητούν μια ξεκάθαρη απάντηση, για το αν ο Υπουργός προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό της λεγόμενης υπερδέσμευσης ώστε να καλυφθεί το σύνολο των επιλαχόντων νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός επιλαχόντων (1.134).

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οφείλει επιτέλους να συμπεριφερθεί ισότιμα και με δικαιοσύνη απέναντι στους αγρότες και ιδιαίτερα στους νέους. Όφειλε να έχει κάνει μια σωστή κατανομή των κονδυλίων, ώστε να υπαχθούν στο πρόγραμμα όλοι. Ας το κάνει επιτέλους τώρα και ας σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των νέων αγροτών, που χρειάζονται ουσιαστική στήριξη».