Αγροτική σύσκεψη στη Νάουσα για οργάνωση του απεργιακού αγώνα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας καλεί όλους τους αγρότες στη σύσκεψη που θα γίνει για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα τη Δευτέρα 22 Γενάρη, 7:00μμ στην αίθουσα της Βέτλανς στη Νάουσα.

Στην ανακοίνωση του ανάφερει: "Τη χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά μας να μειώνεται κι άλλο, με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, τη νέα περικοπή στις ενισχύσεις - επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις ζωικές και φυτικές αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής.

Το 2018 μας βρήκε απλήρωτους, παράλληλα αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές 2%, ενώ στα αντιαγροτικά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει 12 ευρώ το στρέμμα.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα".