Περιοδείες στα χωριά και τη Νάουσα θα κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος "Μαρίνος Αντύπας"

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» με απόφαση του ΔΣ θα πραγματοποιήσει συσκέψεις – περιοδείες στην πόλη και σε όλα τα χωριά με σκοπό την ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Ο Σύλλογος μας εκτιμά ότι παρά τις όποιες κατακτήσεις που είχαμε πετύχει με τους σκληρούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, όπως το αφορολόγητο, η παράταση στις ασφαλιστικές εισφορές και στο φόρο επιτηδεύματος, που ανέκοψαν για λίγο την επίθεση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων δίνοντας μια ανάσα, δεν ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα επιβίωσης μας.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ- ΚΑΠ έρχεται δριμύτερη εξαπολύοντας νέα επίθεση στο εισόδημα και τη ζωή μας.
Κουτσουρεύει και άλλο το αφορολόγητο, παραμένει ο φόρος με τα τεκμήρια διαβίωσης, αυξάνει τα ασφάλιστρα του ΕΦΚΑ. Εισπράττει τσουχτερά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, αρνείται να αποζημιώσει ζημιές (βροχοπτώσεις). Δεν παίρνει κανένα μέτρο για την απώλεια εισοδήματος λόγω του εμπάργκο.

Ποινικοποιεί τους αγώνες, στέλνει εκατοντάδες συνδικαλιστές και αγρότες στα αγροτοδικεία, όπως και πρόσφατα στο νομό μας. Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιείται και η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία, καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα ενώ παράλληλα ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα.

Την ίδια ώρα στενάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις απλήρωτες παραγωγές, τις εξευτελιστικές τιμές, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και τα απανωτά χαράτσια.

Στα παραπάνω προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων προστίθενται και άλλα που δεν αφορούν μόνο αγρότες – κτηνοτρόφους, αλλά το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας, όπως η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Βέρμιο, με προφανή τον κίνδυνο αλλαγής του μικροκλίματος και του υδροφόρου ορίζοντα. Παράλληλα στο σχεδιασμό του Δήμου μας είναι η παραχώρηση έκτασης 1000 στρεμμάτων σε Επισκοπή – Πολυπλάτανο σε πολυεθνικές εταιρείες ανοίγοντας το δρόμο για την καλλιέργεια δήθεν «ιατρικής» κάνναβης, μετατρέποντας την περιοχή μας σε Κολομβία, ζητώντας μας ζήσουμε καλλιεργώντας το θάνατο. Προγραμματίζουμε με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και άλλους φορείς σύσκεψη στην περιοχή της Ειρηνούπολης.

Για όλα τα παραπάνω ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν απάντηση παίρνοντας μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας".