Logo

Επετειακή εκδήλωση για την καλλιέργεια των κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο (φωτογραφίες)

Επετειακή εκδήλωση για την καλλιέργεια των κηπευτικών σε θερμοκήπια, πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου την Κυριακή το πρωί στη Βέροια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το ξεκίνημα της καλλιέργειας κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο. «Στόχος μας να θυμηθούμε την ιστορία να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Φάνης Κουτρουλιάς.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Ημαθίας, έγινε μια ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο, τονίστηκε η διατροφική διατροφική αξία των κηπευτικών και τέλος ακολούθησαν τοποθετήσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καλλιέργεια και την προώθηση των προϊόντων. Επίσης ο σύλλογος τίμησε τους δύο πρώτους καλλιεργητές κηπευτικών στο χωριό, τον Άρη Ταυρίδη, και τον Σταύρο Σταύρογλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Παπαϊωάννου. Τον Αντιπεριφερειάρχη εκπροσώπησε ο Νίκος Τσούντας ενώ τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο Τάσος Γιάγκογλου.

Στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Τάσος Γιάγκογλου σημείωσε ότι το επιχειρηματικό ταξίδι είναι μία υπέροχη διαδρομή, στην οποία κοιτάμε πάντα μπροστά αλλά πρέπει να κοιτάμε και τους καθρέφτες για να βλέπουμε πίσω, απ’ όπου ξεκινήσαμε. «Είναι πολύ σημαντικό που στηρίζεστε στις δυνάμεις σας, να ξέρετε ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα ένα θερμοκήπιο για σας» σημείωσε ο Τάσος Γιάγκογλου.

«Ο αγροτικός τομέας τα χρόνια της κρίσης, απέκτησε αντοχή και ευρηματικότητα. Θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές στήριξης γιατί υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Ο Άγιος Γεώργιος 50 χρόνια τώρα δείχνει το δρόμο που πρέπει να περπατήσουμε ώστε το κέρδος να το καρπωθεί ο ίδιος ο αγρότης» πρόσθεσε ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου.

Ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσιούντας υπογράμμισε ότι στόχος τέτοιων εκδηλώσεων είναι να εκπαιδευτούν οι νέοι αγρότες και να αναδειχθούν τα προϊόντα.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης από την πλευρά του επεσήμανε ότι επειδή συνεχώς τα όρια στενεύουν οι στόχοι πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, η αύξηση του όγκου παραγωγής και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Στην ημερίδα ακολούθησαν τοποθετήσεις για:

Ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο από τον Ιωάννη Ξενιτίδη, Εκπαιδευτικό.

Τα οφέλη των κηπευτικών στην υγεία και η διατροφική αξία της πιπεριάς από την Παπαναστασίου Πολυξένη-Μαρία Διαιτολόγο - Διατροφολόγο.

Οι σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές για Αειφορική Παραγωγή Κηπευτικών υπό Κάλυψη σε Μεσογειακές Συνθήκες από τον Δρ. Κωνσταντίνο Λίτρα, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Πιστοποίηση Αγροτικών προϊόντων. Η διαδικασία, το κόστος και χρησιμότητα της από το Γεώργιο Πεχλιβανίδης Γεωπόνο.

Τα σχέδια βελτίωσης, επενδυτικό εργαλείο για αγρότες από την Τσιάκα Μαρία βιολόγο
Οργανώσεις & Ομάδες παραγωγών: Διαδικασία Αναγνώρισης & Οφέλη από τον Μέλλιο Αντώνιο γεωπόνο.

Οι ευκαιρίες, τα εμπόδια και οι δυνατότητες από τον Χρήστο Γιαννακάκη, πρόεδρο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

{jlex}flickr:72157690508640746{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb