Logo

Βεσυρόπουλος: "Η κυβέρνηση ενώ δεν αποζημίωσε τους αγρότες, χάρισε 1.800.000 ευρώ στην ΠΑΣΕΓΕΣ"

Ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκταμίευση ποσού ύψους 1.800.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ για να χρηματοδοτηθεί η υπό εκκαθάριση εταιρεία ΠΑΣΕΓΕΣ, συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Με δεδομένο ότι, ο Ν. 4384/2016, καταργούσε ουσιαστικά την ΠΑΣΕΓΕΣ, και από το 2013 κανένας υπουργός δεν είχε συναινέσει στη χρηματοδότησή της λόγω των καταγγελιών για την οικονομική διαχείριση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Ο ΕΛΓΑ, που έδειξε και δείχνει μεγάλη απροθυμία, να αναγνωρίσει τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) του καλοκαιριού, με μεγάλη ευκολία δίνει 1.800.000 ευρώ σε έναν οργανισμό που ουσιαστικά δεν υφίσταται και είναι υπό εκκαθάριση.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν το υπόλοιπο 20% των αποζημιώσεων για ζημιές που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (βροχοπτώσεις στη βαμβακοκαλλιέργεια, χαλαζόπτωση στη δενδροκαλλιέργεια).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έκθετη απέναντι στους αγρότες.
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τους πόρους του ΕΛΓΑ, δεν συνιστά χρηστή διαχείριση. Η υπόθεση αυτή είναι δεδομένο ότι θα έχει συνέχεια αφού αποτελεί τον ορισμό της παράνομης κρατικής ενίσχυσης».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb