Logo

Βέροια: κριτική της ΝΔ για υπεροφορολόγηση του αγροτικού τομέα

Πολιτική εκδήλωση για θέμα που αφορούν τον αγροτικό τομέα πραγματοποίησε στην Βέροια η ΝΔ. Την κεντρική ομιλία έκανε η Φωτεινή Αραμπατζή (Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) με θέμα «Αγροτική Πολιτική & ροδάκινο» ενώ ομιλητές επίσης ήταν ο Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλώρινας και ο Γεώργιος Στύλιος, Βουλευτής ΄Αρτας.

Νωρίτερα, τα στελέχη της ΝΔ μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την επίσκεψη στην Ημαθία. "Η ΝΟΔΕ κάλεσε εν όψει ΔΕΘ όλο το αγροτικό επιτελείο της ΝΔ να έρθει για ομιλία στην Βέροια" σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας ενώ ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος πρόσθεσε ότι "η περιοδεία που κάναμε σε συνεταιρισμούς και μεταποιητικές μονάδες ήταν στοχευμένη εκδήλωση. Ο παραγωγικός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα από την φοροκαταιγίδα".

Στις δηλώσεις της η Φωτεινή Αραμπατζή είπε ότι "πρώτος στόχος μας είναι η αποδόμηση του νέου σκηνικού ψεύδους του κ. Τσίπρα. Δεύτερος στόχος η επικαιροποίηση του διαλόγου που έχουμε με την κοινωνία και με τους παραγωγικούς φορείς.

Ο πρωθυπουργός θα θελήσει να παρουσιαστεί ως ο πρωθυπουργός της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, ως ο ηγέτης που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Η δανειακή σύμβαση τελειώνει το 2018 αλλά τα μέτρα του αχρείαστου μνημονίου, έχουν την δική τους σφραγίδα. Στην φορολογική επιδρομή του κ. Τσίπρα, αντιτείνουμε το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, πιο αποτελεσματικό κράτος, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα". Η κ. Αραμπατζή τόνισε επίσης ότι η ΝΔ ποντάρει να "χτίσει" την αγροτική ανάπτυξη πάνω σε επιχειρηματικά αγροτικά σχήματα.

Ο Γιώργος Στύλιος από την πλευρά του σημείωσε: "Η παρουσία όλων μας είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να ακουστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα γιατί μπορεί να δώσει έξοδο από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Πάντα ήμασταν δίπλα στους αγρότες της χώρας μας. Σήμερα ήμαστε στην εξέλιξη του προγράμματος 2014-2020 που σχεδιάστηκε από τη ΝΔ. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση πήρε την σκυτάλη και άφησε για μεγάλο χρόνο ανεκμετάλλευτο αυτό το πρόγραμμα και τώρα τρέχει να προλάβει αλλά πιστεύω ότι λίγα πράγματα θα μπορέσει να κάνει. Το μέλλον είναι δύσκολο για τους Έλληνες αγρότες. Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα. Η σημερινή κυβέρνηση μας έχει απογοητεύσει με την παρέμβαση της στα όργανα εκείνα που θα βοηθούσαν τους Έλληνες αγρότες".

Ο Γιάννης Αντωνιάδης επεσήμανε: "Με τον αγώνα του κ. Βεσυρόπουλου, όλη η Βουλή γνωρίζει τα προβλήματα της Ημαθίας. Αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας. Η Βέροια με την έλευση της ΝΔ, θα επιστρέψει σε εποχές ευημερίας. Για να βγούμε από την κρίση, απαραίτητο το δίπτυχο μεταρρυθμίσεις – ανάπτυξη. Τις μεταρρυθμίσεις τις έχει ξεχάσει ο κ. Τσίπρας. Με την ανάπτυξη, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν πάρει διαζύγιο. Η ανάπτυξη έπρεπε να τρέχει με 3%. Παρότι έχουν έρθει ξένοι ηγέτες, τις επόμενες ημέρες μείναμε με τα προβλήματα. Οι επισκέψεις είναι θετικές, δίνουν μια ανάσα αλλά από την άλλη μέρα, βουλιάζουμε μέσα στα προβλήματα. Η ΝΔ είναι φωνή της συναίνεσης, της συμφιλίωσης Οτιδήποτε παράγει πλούτο θα μπει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης"

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο για τις φοροελαφρύνσεις, ο κ. Βεσυρόπουλος απάντησε; Σε επίπεδο διετίας, μείωση φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων από 29% στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, και μείωση στην φορολογία φυσικών προσώπων από 22% στο 9%.

Σε άλλες απαντήσεις, ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση για απουσία από το Ευρωπαϊκά κέντρα που λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τον αγροτικό κόσμο. Επίσης στο θέμα του Ρωσικού εμπάργκο, υποστηρίχθηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απορροφήσει όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη που μπορούσε.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb