Logo

Βεσυρόπουλος: "Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους πληγέντες παραγωγούς"

Η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί ροδακίνου και νεκταρινιού σε Ημαθία και Πέλλα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην ερώτηση του επισημαίνει ότι, οι ζημίες που προκλήθηκαν λόγω των συνθηκών καταπόνησης, που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αποτελούν ζημίες που προβλέπονται από τον κανονισμό και αποζημιώνονται, όπως προκύπτει και από τη γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, επιστημόνων γεωτεχνικών καθώς επίσης και τη γνωμοδότηση έγκριτων νομικών.

Ο βουλευτής Ημαθίας, που επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή τις πληγείσες περιοχές, διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής ενώ επισκέφθηκε την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, μεταφέροντας την εικόνα καταστροφής που επικρατεί, ζητώντας να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις ζημίας των παραγωγών.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε:

«Οι ροδακινοπαραγωγοί είναι στην κυριολεξία εγκαταλειμμένοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς εισοδήματα ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καταβάλουν υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, που τους επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η καταστροφή που υπέστησαν, οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στα μέσα Ιουλίου, από την ισχυρή βροχόπτωση και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποζημιώσουν τους πληγέντες παραγωγούς, αφού υπάρχει αποδεδειγμένα η νομιμοποιητική βάση για την καταβολή αποζημιώσεων».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb