Logo

Παράταση υποβολής αιτήσεων στήριξης στην Πρόσκληση της δράσης «Κομφούζιο»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων/ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ προέβη σε τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 6769/26-6-2017 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, βάσει της οποίας παρατείνεται έως την 31/7/2017 (από 24/7/2017) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης εκ μέρους των υποψηφίων της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την υπ’ αριθμ. 7869/21.7.2017 (ΑΔΑ 6Ψ884653ΠΓ-ΠΓΟ) τροποποίηση της Πρόσκλησης αναρτημένη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» www.diavgeia.gov.gr, καθώς και στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr, του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.
Το ΥπΑΑΤ ενημερώνει, επίσης, τους ενδιαφερόμενους ότι στην επικείμενη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Υπουργική Απόφαση) της δράσης, προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας/αποκλεισμού βάσει του οποίου, αιτήσεις στήριξης προερχόμενες από παραγωγούς - μέλη Οργάνωσης Παραγωγών με εγκεκριμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα της ΚΟΑ Οπωροκηπευτικών, στα οποία η μέθοδος φυτοπροστασίας του «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» είναι επιλέξιμη, σε κάποια από τις επιλέξιμες στη δράση καλλιέργειες (ροδακινιά, νεκταρινιά, βερικοκιά) για το έτος 2017 κρίνονται ως μη παραδεκτές, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή διπλής χρηματοδότησης της ίδιας δράσης από περισσότερα από ένα εθνικά ή/και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Στην επικείμενη τροποποίηση της ΥΑ της δράσης, το συγκεκριμένο κριτήριο δεν θα έχει πλέον τη μορφή κριτηρίου επιλεξιμότητας/αποκλεισμού, αλλά θα διατηρηθεί ως κριτήριο αποφυγής της διπλής χρηματοδότησης το οποίο δεν θα ελέγχεται προενταξιακά – επομένως δεν θα οδηγεί σε απόρριψη των αιτήσεων στήριξης των συγκεκριμένων παραγωγών – αλλά μεταενταξιακά, κατά το διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής εκάστου έτους εφαρμογής της δράσης (έτη 2017 έως 2021).

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω τροποποίηση θα υλοποιηθεί στη μηχανογραφική εφαρμογή της δράσης, μετά την έκδοση της επικείμενης απόφασης τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου (ΥΑ) της δράσης.

Βάσει των παραπάνω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που ενδεχομένως δεν υπέβαλλαν αίτηση στήριξης εξαιτίας του συγκεκριμένου κριτηρίου επιλεξιμότητας/αποκλεισμού, να εκμεταλλευτούν τη χορήγηση παράτασης στην καταληκτική προθεσμία υποβολής και να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης στη δράση.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb