novart veria

proteas

ena

logomageia

tsakiridis tires

Αγροτική διαμαρτυρία στη Νάουσα για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων

Αγωνιστική συγκέντρωση των αγροτών πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Νάουσας με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας” για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων - και ιδιαίτερα του Ροδάκινου - και τις ακάλυπτες ασφαλιστικά ζημιές από τον ΕΛΓΑ στην αναμενόμενη φρουτοπαραγωγή της περιοχής.

Πριν τη συγκέντρωση προηγήθηκαν περιοδείες στην πόλη και τα χωριά της Νάουσας με το κάλεσμα του συλλόγου, ενώ έγινε συζήτηση με τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της παραγωγής τους και την αγανάκτησή τους για τα φορολογικά μετρά της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε από το Σωματείο Εργαζομένων στα Διαλογητήρια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων η Πασχαλίνα Μίσκου τονίζοντας ότι οι συνέπειες από το εμπάργκο, η άγρια φορολόγηση και οι μειωμένες τιμές διώχνουν τους αγρότες από τα χωράφια τους και αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους στην μεταποίηση φρούτων λιγότερα μεροκάματα. Αυτή η κοινή αρνητική προοπτική μαςδείχνει την αναγκαιότητα της λαϊκής συμμαχίας αγροτών - εργαζομένων ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, που διώχνουν τους αγρότες από τα χωράφια τους και οδηγούν τους εργάτες της μεταποίησης στην ανεργία.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Πέλλας “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” ( Μπλόκο Γυψοχωρίου ) ο πρόεδρός του Χρήστος Κάμτσης επισημαίνοντας την ανάγκη αγωνιστικού συντονισμού των αγροτών της περιοχής και πανελλαδικά στον αγώνα για την επιβίωση.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» Τσιουλάκος Τάκης, που ανέφερε ανάμεσα σε άλλα :

“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι ! Δεν πάει άλλο ! Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο να παρατήσουμε τις παραγωγές & τα χωράφια μας, γιατί έτσι το θέλουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα αντιαγροτικά μέτρα της - κατά τα άλλα - “αριστερής” μνημονιακής κυβέρνησης. H φρουτοπαραγωγή μας δεν πουλιέται ή καλύτερα γίνεται έρμαιο της ασυδοσίας εμπόρων & μεταποιητών και η κυβέρνηση “σφυρίζει κλέφτικα”.

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη, όπως και οι προηγούμενες, με το χαράτσωμά μας. Αυξάνει τα ασφάλιστρα στον ΕΦΚΑ και ας είναι πάνω από το 55% των αγροτών & κτηνοτρόφων της χώρας ανήμπορο να ανταποκριθεί και μένει χωρίς βιβλιάριο ασθενείας και χωρίς ιατροφαρμακευτική περιθαλψη. Συνεχίζει να αποδέχεται τα χαράτσια στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ μέσο του «Γαία - Επιχειρείν» και ας προβλέπεται αυτό να γίνεται δωρεάν. Συνεχίζονται οι πανάκριβες συνταγογραφήσεις & πιστοποιήσεις για ψεκασμούς & ψεκαστικά μηχανήματα.

Συνεχίζει τα χαράτσια με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και ας μην καλύπτει ο κανονισμός του την πλήρη ασφάλιση της παραγωγής, του ζωικού κεφαλαίου και των υποδομών των μικρομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων στο 100% της ζημιάς, από όλα τα αίτια ζημιών φυσικών φαινομένων & ασθενειών, σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της. Και μιλάμε για μια ακόμη χρονιά, που τα στοιχεία της φύσης ( παγετός, χαλάζια, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελες ) έχουν τσακίσει την φρουτοπαραγωγή μας. Τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας, ακόμη να πετάξουν σε πολλές περιοχές του καμπου της Ημαθίας & της γειτονικής Πέλλας. Οι κυβερνώντες όμως, χωρίς να αποδίδουν το προβλεπόμενο 20% της κρατικής συμμετοχής στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ , έχουν υπερδιπλασιάσει τις εισφορές μας, έχουν κάνει πλήρως ανταποδοτικό τον ΕΛΓΑ και παίρνουν και 30 εκατομμύρια ευρώ απ'αυτόν για τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή εμείς ακόμη περιμένουμε να πάρουμε τα ψίχουλα των έτσι και αλλιώς άδικων εκτιμήσεων του 2016 και παλιότερων χρόνων, των ΠΣΕΑ του 2015, κλπ.
Για τις φετινές ζημιές ; Βλέπουμε... Είναι ξεκάθαρο, στρώνουν το χαλί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με ακόμη μεγαλύτερες εισφορές και με πολύ μικρότερες αποζη-μιώσεις.

Συνεχίζει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, τα χωράφια, τις αποθήκες και τα μαντριά μας μαζί με την ανελέητη φοροληστεία στα σχεδόν ανύπαρκτα εισοδήματά μας.

Δίπλα σε όλα αυτά συναντάμε συναδέλφους κτηνοτρόφους με απλήρωτο το γάλα τους τελευταίους για πάνω από 6 μήνες, έστω και με τις εξευτελιστικές τιμές παρα-γωγού σε γάλα, αλλά και κρέας, πανάκριβες ζωοτροφές, εμβόλια, μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων & απώλεια των επιδοτήσεων για τους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους, πανάκριβη αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων, κτηνίατρος-εκτροφής, κλπ. ). Και όλα αυτά τη στιγμή, που οι γαλακτοβιομηχανίες πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους σε περίοδο κρίσης και τα Σούπερ-Μάρκετ πλημμυρίζουν την αγορά με πάμφθηνα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης κρέατα.

Από κοντά και η άγρια εκμετάλλευσή μας από τις πολυθενικές και τις μεγάλες εταιρείες αγροτικών μηχανημάτων, εργαλείων και εφοδίων απαραίτητων για την παραγωγή μας, όπως τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, τα ανταλλακτικά. Πανάκριβη είναι για μας και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου, ενώ στους εφοπλιστές παρέχεται αφορολόγητο πετρέλαιο.Προχωράει η κυβέρνηση με εντολή της ΕΕ και σε νέο χαράτσι για το νερό, το περίφημο “περιβαλλοντικό τέλος” αναγκάζοντας μας από 'δω και πέρα να μη ποτίζουμε τα χωράφια μας. Και σταματημό δεν έχει..".

dyslexia centers

tsiafoulis

access

didactica

sidiropoulos

meimaridis

studio 69