Logo

Μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών ζητά ο Βεσυρόπουλος

Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο βουλευτής Ημαθίας, με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί, καθώς παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού στη Βέροια για τη λήψη άμεσων μέτρων, δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ ο χρόνος πιέζει, αφού τα προϊόντα τους δεν μπορούν να παραμένουν για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα στις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνει ότι, η πτώση των τιμών, που προκλήθηκε από την υπερπαραγωγή, το εμπάργκο από τη Ρωσία και την έξαρση της μαύρης αγοράς, λόγω της ανυπαρξίας ελέγχων, καθιστούν ακόμα πιο δυσχερή την κατάσταση που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί, τη στιγμή μάλιστα, που καλούνται να καταβάλουν υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που τους επιβλήθηκαν.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής Ημαθίας, τονίζει ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν διεκδίκησε καμία αποζημίωση παρά τις χαμηλές τιμές για τα έτη 2015, 2016 και ιδιαίτερα φέτος, που είναι η χειρότερη χρονιά, σε σύγκριση με το 2014 και με τις τιμές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια να καταγράφουν πρωτοφανή δραματική πτώση.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί, είναι τεράστιες και προφανείς. Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών. Άλλωστε ανάλογα μέτρα είχε λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 για να στηρίξει το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών. Φυσικά, τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση αλλά και μετά ως κυβέρνηση είχε μιλήσει για παράνομες ενισχύσεις, μια πρακτική που η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει. Ο χρόνος πιέζει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξαγγείλει άμεσα τα μέτρα στήριξης».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb