Logo

Διαπιστώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Συνέδριο Ροδάκινου

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Στο 2ο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο που έγινε στη Βέροια στις 15-16-17-18 Ιουνίου 2017, η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κάλεσε με ανακοίνωσή της τους αγρότες της Ημαθίας να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Οι πρώτες διαπιστώσεις από το τριήμερο του συνεδρίου είναι οι εξής:

1) Η προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος του συνεδρίου ήταν αρκετά καλλίτερη από την περσινή χρονιά και γι’ αυτό συγχαίρουμε την οργανωτική επιτροπή, (τον τουριστικό όμιλο Βέροιας, την κοινοπραξία ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών και το επιμελητήριο ) αλλά και τους δεκάδες αφανείς εθελοντές συμπολίτες μας.

2) Οι ομιλητές ήταν ειδικοί επιστήμονες με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στα γεωργικά ζητήματα (παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία, αγορές). Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Υπουργός Γεωργίας, ο Γ.Γ του ΥΠΠΑΤ, κυβερνητικά στελέχη, προϊστάμενοι αρμοδίων διευθύνσεων του Υπουργείου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος και υπέγραψε το καταστατικό, σαν ιδρυτικό μέλος.

3) Ο Υπουργός που ήταν καλεσμένος της ομάδας παραγωγών είχε συναντήσεις με την ένωση κονσερβοποιών , την ομοσπονδία δενδροκαλλιεργητών και αγροτικούς συλλόγους. Εξαίρεση το ΠΑΜΕ και ο ΑΝΤΥΠΑΣ που αρνήθηκαν να στείλουν αντιπροσωπεία.

4) Ο ΣΥΡΙΖΑ με πέντε βουλευτές και δεκάδες μέλη και φίλους ήταν η μόνη πολιτική δύναμη με ουσιαστική συμμετοχή. Απούσα η επίσημη Ν.Δ, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις περιορίστηκαν στη γνωστή αντίδρασή τους λόγω της παρουσίας του Υπουργού.

5) Πολύ σημαντικό για την Ημαθία οι πρώτες ιδρυτικές υπογραφές του καταστατικού ίδρυσης διεπαγγελματικής οργάνωσης για τα πυρηνόκαρπα με έδρα την Βέροια.

Είναι πεποίθησή μας ότι η πολιτική για το ροδάκινο σε όλες τις φάσεις του, από την καλλιέργεια την παραγωγή, την πώληση και την μεταποίηση ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb