Logo

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: "Το Σάββατο τα τρακτέρ μας θα κοιτάζουν προς την πλατεία Ελιάς"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με αφορμή το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για συμμετοχή των αγροτών στο δεύτερο φεστιβάλ ροδάκινου που διοργανώνεται από τοπικούς φορείς στη Βέροια στο ξενοδοχείο Αίγες στις 15, 16 και 17 Ιουνίου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους διοργανωτές (Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, κοινοπραξία παραγώγων, επιμελητήριο για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Μακάρι και άλλοι φορείς και ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας να έδειχναν αντίστοιχο ζήλο στη προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Με την ευκαιρία καλούμε τα μελή μας να παρευρεθούν στις σημαντικές ημερίδες που θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Αίγες αυτό το τριήμερο. Κυρίως όμως καλούμε τα μελή μας το Σάββατο στο κέντρο της Βέροιας (Πλατεία Ελιά) προκειμένου να δώσουμε τα εύσημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από θέματα όπως:

-Στην αποτυχία εύρεσης νέων αγορών ροδάκινου που οδήγησε στις δραματικά χαμηλές τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί.

-Στη χαρακτηριστική καθυστέρηση να λάβει μετρά, αν όχι στην αδιαφορία του, στο θέμα των εργατών γης που στην πράξη αποτρέπει να κάνουμε νόμιμες προσλήψεις εργατών, με τον κίνδυνο αυστηρών προστίμων να κρέμεται πάνω απ το κεφάλι μας καθημερινά, και επιπλέον να μην καταχωρείται ως δαπάνη το σημαντικότερο έξοδο.

-Στην αδιαφορία που δείχνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της τροποποίησης του κανονισμού ΕΛΓΑ

-Στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της φέτας και της τιμής του γάλακτος

-Στην αδιανόητη φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση του κλάδου μας.

-Στην απαράδεκτη καθυστέρηση αποπληρωμής ΚΟΕ-ΠΣΕΑ,αγροπεριβαλλοντικα,ΕΦΚ πετρελαιου, κ.α (καθυστέρηση που ξεπερνά και τα 4ετη) -Στην συνεχιζόμενη αδικία των Νέων Αγροτών του 2009,

-Στην εξωφρενική έμπνευση παρακολούθησης μαθημάτων μέσα στο κατακαλόκαιρο των νέων αγροτών του 2014 και

- Στην τεράστια καθυστέρηση αξιολόγησης των φακέλων των νέων αγροτών του 2016

- Και επιπλέον για μια σειρά ακόμη αστοχίες και παραλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καλούμε τους αγρότες να αποδεχτούν το αίτημα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκονται δυναμικά στη Βέροια το Σάββατο το μεσημέρι.

Υ.Γ Το Σάββατο τα τρακτέρ μας θα κοιτάζουν προς την πλατεία Ελιάς, σύντροφοι της κυβέρνησης".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb