Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αγρότες να παρακολουθήσουν το διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας καλεί τους αγρότες της Ημαθίας στο 2ο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο που γίνεται στη Βέροια στο ξενοδοχείο Αιγές στις 15, 16 και 17 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο.

Το συνέδριο οργανώνεται από τον Τουριστικό ‘Ομιλο Βέροιας και την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ημαθίας και ομιλητές θα είναι κορυφαία στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, γεωπόνοι και καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιασθούν είναι η οργάνωση ομάδων παραγωγών και η ανάπτυξη, φορολογία, προώθηση και χρηματοδότηση αγροτικών προϊόντων. 

Η κυβέρνηση δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις προοπτικές ανάπτυξης της γεωργίας (ροδάκινο) στην Ημαθία και την άμεση ενημέρωση των αγροτών της περιοχής, συμμετέχει στο συνέδριο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη, τον Πρόεδρο και Δ. Σύμβουλο της Κεντρικής Αγοράς θες/κης (ΚΑΘ ΑΕ). Χαμπίδη Δημήτριο και Προϊστάμενους του ΥΠΑΑΠ. Το Σάββατο στις 19.00 στη αίθουσα sala της Ελιάς ο κ. υπουργός θα υπογράψει το Καταστατικό Ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τα πυρηνόκαρπα.