Κλοπές καταγγέλλουν οι αγρότες της Βεργίνας

Κλοπές στις αγροτικές υποδομές τους καταγγέλλουν οι αγρότες της Βεργίνας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Στο έλεος συμμοριών κλεφτών βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα οι αγρότες της Βεργίνας. Σχεδόν κάθε βράδυ σημειώνονται κλοπές στα μοτέρ των αντλιοστασίων που αρδεύουν τα χωράφια μας. Η οικονομική καταστροφή που υφιστάμεθα είναι τεράστια, διότι δεν περιορίζεται στο κόστος αντικατάστασης τους και την καταστροφή των πορτών, των ηλεκτρικών πινάκων και των καλωδίων που αφαιρούνται, αλλά και στο ότι αν συνεχίσει και άλλο αυτή η ιστορία, οι καλλιέργειες θα μείνουν απότιστες, με προδιαγεγραμμένη και βέβαιη την οικονομική κατασροφή μας.

Η λύση του να αφαιρούμε τα μοτέρ την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, γιατί τότε γινόταν παλαιότερα οι κλοπές, δεν πτοεί τους κλέφτες, που ανενόχλητοι τις κάνουν τώρα.

Ήδη ξεκίνησαν μεμονωμένα να γίνονται περιπολίες τα βράδια από ορισμένους,-με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται- ώστε να μπει τέλος στη δραματική αυτή κατάσταση.

Τι γίνονται όλα αυτά τα μοτέρ; Πού καταλήγουν; Δεν μπορεί κανείς να ελέγξει όλο αυτό το κύκλωμα κλεφτών και κλεπταποδόχων; Δεν μπορεί η αστυνομία να παρακολουθήσει τους αγνώστους που γυρίζουν στα χωράφια και σημαδεύουν τους στόχους τους; Δεν μπορεί να στήσει μπλόκα τις βραδινές ώρες και να τους πιάσει;

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα που απεγνωσμένα ψελλίζουν οι αγρότες, όπως και η καταφυγή στην αυτοδικία.

Κάτι πρέπει άμεσα να γίνει, γι' αυτό ζητάμε την κινητοποίηση του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, της Αστυνομίας και κάθε εμπλεκόμενου φορέα, ώστε να σταματήσει η καταστροφή που συμβαίνει στις περιουσίες μας".