Logo

Το πρόγραμμα της ημερίδας για την καταπολέμηση των εχθρών ροδακινιάς, βερικοκιάς

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας και το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Ημαθίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βεροίας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση – εσπερίδα με θέμα: «Καταπολέμηση εχθρών της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς με την επιδοτούμενη μέθοδο «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ), στις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας θα καλύψουν δύο θεματικές ενότητες και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι αγρότες, παραγωγοί, γεωπόνοι και φορείς σχετικοί με το αντικείμενο επιθυμούν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η πρώτη ενότητα διαπραγματεύεται τις Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις των Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και τα θέματα που θα αναπτυχθούν ενδιαφέρουν όλους του Παραγωγούς Αγροτικών Προϊόντων.

Έμφαση θα δοθεί:

• Στην ασφαλή διαχείριση των κενών συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων,

• Στον τρόπο απόκτησης από όλους τους γεωργούς την πιστοποίηση για την ορθολογική χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων (πιστοποίηση για την χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων).

Η δεύτερη ενότητα καταπιάνεται με επίκαιρα θέματα της καταπολέμησης εχθρών της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς με την επιδοτούμενη μέθοδο ‘ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ’.

Έμφαση θα δοθεί:

• στον βιολογικό κύκλο της ζωής του φυλλοδέτη, της ανάρσιας και της καρπόκαψας, των κυριότερων εχθρών της Ροδακινιάς και Βερικοκιάς,

• παρουσίαση των επισκοπήσεων της ΔΑΟΚ της ΠΕ Ημαθίας σε νέους εχθρούς (Drosophila suzukii) της δενδροκαλλιέργειας στον νομό Ημαθίας

• την αξιοποίηση σύγχρονων φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων στην αντιμετώπιση των εχθρών της Ροδακινιάς και Βερικοκιάς.

• Την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή της μεθόδου στα χωράφια των παραγωγών του ΑΣ ΒΕΝΟΥΣ

• Παρουσίαση της γεωργοπεριβαλλοντικής – κλιματικής δράσης ‘ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ’ η εφαρμογή της οποίας επιδοτείται με περίπου 45 ευρώ ανά στρέμμα, ετησίως.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα:

1. Δήμος Βέροιας, 2331350528, Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Τουρισμού, Δάρλας Κωνσταντίνος, Γεωπόνος και 2331350563, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Καρατζιώτου Ευδοξία, Τεχνολόγος Φυτικής Παραγωγής.

2. Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Μακροχωρίου, 2331041202, Τσιλιοπούλου Μαρία Γεωπόνος M.S.c Υπεύθυνη του Κέντρου.

3. Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, 2331350183, Καλλιόπη Παπαοικονόμου, Γεωπόνος M.S.c – Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας

4. Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας, 6975108971, Χαλκίδης Αναστάσιος, Πρόεδρος του ΑΣ Γεωργών Βεροίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

19:00 Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων

19:30 Έναρξη και Χαιρετισμοί

20:00 Εισήγηση του κ. Μαντζέλα Ιωάννη, Γεωπόνου και Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Βέροιας και της κας Γκαράνη Σταυρούλα, Περιβαλλοντολόγου του Δήμου Βέροιας, με θέμα: «Διαχείριση Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων».

20:10 Εισήγηση του κ. Μπέη Κωνσταντίνου, Γεωπόνου της ΠΕ Ημαθίας, με θέμα: « Φυλλοδέτης, Ανάρσια και Καρπόκαψα - ο βιολογικός κύκλος των μικρολεπιδοπτέρων εχθρών της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς ».

20:30 Εισήγηση του κ. Βακάμη Δημήτρη, Γεωπόνου – Συμβούλου ανάπτυξης συστημάτων ποιότητας, με θέμα: «Εμπειρία από την εφαρμογή του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στον Α.Σ. ΒΕΝΟΥΣ. Σεξουαλική σύγχυση των μικρολεπιδοπτέρων στον αγρό».

20:45 Εισήγηση του κ. Χαμπίδη Δημήτρη, Γεωπόνου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ανάλυση του προγράμματος επιδότησης για την εφαρμογή της μεθόδου ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στην καλλιέργεια της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς ».

21:00 Συζήτηση και ερωτήσεις επί των τοποθετήσεων – Λήξη Ημερίδας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb