Συνάντηση Αποστόλου με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα

Συνάντηση με 20 εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα είχε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Μετά τη συνάντηση, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε μια διεξοδική και ζωηρή συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου από όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε μια περίοδο που αγροτικός κόσμος προσπαθεί να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, γιατί πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν και στον αγροτικό χώρο. Έναν διάλογο στον οποίο προσκαλέσαμε τους αγρότες και πράγματι ανταποκρίθηκαν, έναν διάλογο που θα συνεχίσουμε.

Από τη δική μας πλευρά καταστήσαμε πιο σαφή και αυτά που έχουμε κάνει στον αγροτικό χώρο – από τις πληρωμές μέχρι τη διαχείριση των προγραμμάτων ανάπτυξης του αγροτικού χώρου – αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε άμεσα τους επόμενους μήνες.

Με όλα αυτά πιστεύουμε ότι δημιουργείται, μέσα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, ένα περιβάλλον που για τον αγροτικό χώρο είναι πολύ θετικότερο σε σχέση με αυτά που βιώνει η υπόλοιπη κοινωνία.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους, των αγροτών, πως θα κινητοποιηθούν και τι μορφές αγώνα θα επιλέξουν.

Εμείς συνεχίζουμε ένα έργο που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση, και όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στον αγροτικό χώρο έχουν υπάρξει αποτελέσματα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θέλουμε τους αγρότες δίπλα μας, να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προσπαθούμε από κοινού για τη λύση τους».