Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο εκκοκκιστήριο Ουσουλτζόγλου και συνάντηση με αγρότες

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε., όπου ο πρόεδρος της Εταιρείας, Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και ανέλυσε την παραγωγική διαδικασία και την εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία αγγίζει το 99% της παραγωγής, με το δίκτυο των εξαγωγών να εκτείνεται από την Ευρώπη έως και την Άπω Ανατολή, προσεγγίζοντας συνεχώς νέες αγορές (Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, Αργεντινή, Μ. Βρετανία, Αίγυπτος κλπ).

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, έχουν γίνει σφάλματα στον τομέα και από το κράτος, αλλά και από τους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό βαμβάκι είναι προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι αυτές οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την υπέρβαση της κρίσης αρκεί το κράτος επιτέλους να μην δημιουργεί συνεχώς εμπόδια αλλά να αξιοποιήσει την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν προς όφελος της κοινωνίας.

sinantisi me argotiko sillogo verias

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αγροτών, τα μέλη Τάσο Χαλκίδη, Θόδωρο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Γκάλαβο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέλυσαν στον κ. Θεοχαρόπουλο τα προβλήματά τους, που ή μη λύση αυτών τους εξουθενώνουν οικονομικά.

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, εισφορές στον ΟΓΑ και φορολόγηση, είναι μερικά από θέματα που τέθηκαν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος , τόνισε πως αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για αλλαγές στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το σύστημα αποζημιώσεων, οι αγρότες κάθε χρόνο θα έχουν τα ίδια προβλήματα.

Τόνισε ότι ή θέση του είναι ότι απαιτείται ή θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης, ή παραμονή του ΟΓΑ ως ξεχωριστού ταμείου και ή φορολόγηση των αγροτών σύμφωνα με όσα ισχύουν στην Ε.Ε. και όχι ή υπερφορολόγηση εκτός κοινοτικού κεκτημένου που ψηφίστηκε από την σημερινή κυβέρνηση. Ή σημερινή κυβέρνηση τόνισε δεν έχει κανένα σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης και οδηγεί τους αγρότες σε απόγνωση και σε αύξηση των ελλειμμάτων της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.