Κουτσούμπας στο Μακροχώρι: "Κάθε πέρσι και καλύτερα"

koutsoumpas makroxori

Συνάντηση με τοπικούς αγρότες είχε στο Μακροχώρι ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ημαθία. Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί ροδάκινου τόσο από τα καιρικά φαινόμενα όσο και από τις χαμηλές τιμές και από το Ρωσικό Εμπάργκο.

"Θα ήθελα να ευχηθώ καλό φθινόπωρο αλλά τόσο εγώ όσο και εσείς γνωρίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει μια ευχή. Ισχύει απόλυτα αυτό που λέει ο λαός μας κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα. Καλοί οι πανηγυρισμοί για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις εξόδους στις αγορές αλλά οι ίδιες στις εκτιμήσεις τους άρχισαν να τα...μαζεύουν. Η μικρή ανάκαμψη που έλεγαν, την οποία εμείς δεν βλέπουμε, η σταθεροποίηση της οικονομίας δεν πρόκειται να έρθει για πάρα πολλούς παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αντιθέσεις στην Ευρώπη. Θα συμφωνήσω με εσάς ότι το πρόβλημα στην αγροτική παραγωγή δεν ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου με το Ρωσικά εμπάργκο. Τα προβλήματα προϋπήρχαν. Για παράδειγμα δεν υπάρχει αποζημίωση από τις περσινές καταστροφές" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει, να αναπτυχθεί και να θρέψει και τον πληθυσμό της και άλλους λαούς κάνοντας εξαγωγές σε ισότιμη βάση με αμοιβαίους επωφελείς όρους, στο πλαίσιο, όμως μίας διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης. Ο Δ. Κουτσούμπας ανέπτυξε αναλυτικά την πρόταση του ΚΚΕ για τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Αναφερόμενος στο εμπάργκο της Ρωσίας, κατήγγειλε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, που ακολουθώντας τις επιταγές και τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς και τη διάθεση της παραγωγής της χώρας μας.

Επίσης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ σε βουλή και ευρωβουλή, διεκδικώντας την αποζημίωση και τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών. Υπογράμμισε πως όπως προκύπτει από τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΕΕ, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποζημιώσουν τους αγρότες για το χαμένο τους εισόδημα και να στηρίξουν το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.