Σε καταλήψεις υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. προχωρούν οι εργαζόμενοι

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΕΛΓΑ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα στις 15/6/2016, συνεκτιμώντας τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, τα ασύστολα ψεύδη, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., για θέματα που αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού και κατ΄ επέκταση τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους ΄Ελληνες αγρότες, αποφάσισε σε πρώτο χρόνο, την κατάληψη των κτιρίων της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. για αύριο Πέμπτη 16-06-2016.

Καταγγέλουμε τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και την παρελκυστική τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εξαπατώντας φορείς και εκπροσώπους αγροτών, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανοίγοντας με τις ακατανόητες ενέργειές του το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, συναισθανόμενη το μέγεθος των ευθυνών της και την αδυναμία της να επιλύσει τα προβλήματα που κλονίζουν τα θεμέλια του Οργανισμού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτησή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους ΄Ελληνες αγρότες, για την διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΛ.Γ.Α. ως του μόνου φορέα ασφάλισης με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, που θα προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών".