Οι γεωργοί της Βέροιας για το Ρωσικό εμπάργκο

rodakino

Από τον Σύλλογο Γεωργών Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:  "Οι αγρότες βιώνουμε ίσως τη πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων σαράντα ετών από κάθε άποψη. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα στο επιτραπέζιο ροδάκινο αλλά και στο συμπήρινο σε έναν βαθμό δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας και αισιοδοξίας για τους αγρότες αλλά και για το ίδιο το προϊόν . Σε όλο αυτό το πρόβλημα ήρθε και η «ταφόπλακα» με το εμπάργκο που επιβλήθηκε από την Ρωσία στα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα .

Η καταστροφή είναι εμφανής . Η απογοήτευση και η απόγνωση δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με αβέβαιες τις μετέπειτα εξελίξεις .

Αμεσα ζητούμε να κινηθεί η Ελληνική πολιτική και οικονομική διπλωματία ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη για τα Ελληνικά προϊόντα στην Ρώσικη αγορά αφ ενός, και αφ ετέρου με το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται να οδηγηθούμε στην διεκδίκηση αποζημιώσεων για την τεράστια ζημία που έχει προκληθεί από τις συγκεκριμένες ευρωπαικές κεντρικές πολιτικές επιλογές .

Σε πρώτη φάση λοιπόν παλεύουμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας ανήκει".