Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό η Μπατσαρά για τις ζημιές της χαλαζόπτωσης

mpatsamar3

Για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τις τελευταίες μέρες τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Γεωργία Μπατσαρά στο εντευκτήριο της Βουλής, αμέσως μετά την τελετή για τη Γιορτή της Δημοκρατίας.

Η κ. Μπατσαρά αναφέρθηκε στην πρόσφατη χαλαζόπτωση και τις επιπτώσεις της στην αγροτική οικονομία, καθώς επίσης και στις ευθύνες της Διοίκησης του ΕΛΓΑ για τη μη εφαρμογή μέχρι σήμερα του προγράμματος χαλαζικής προστασίας. Επίσης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αιτήματα που καταγράφηκαν στην έκτακτη σύσκεψη της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι είναι απαιτήσεις των αγροτών της Ημαθίας που επιβάλλεται να έχουν τη στήριξη και την αποδοχή της κυβέρνησης.

Αναφορικά με το αίτημα της προκαταβολής των τριών ευρώ στους πληγέντες αγρότες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κ. Μπατσαρά να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής του. Σημείωσε δε ότι θα έχει και ο ίδιος επικοινωνία με τον κ. Καρασμάνη για την εξέταση όλων των αιτημάτων των αγροτών.