Δεν ξεκινάει η συγκομιδή τεύτλων στο Πλατύ αν δεν δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών λένε οι παραγωγοί

evz apergia

Συναντήσεις προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι παραγωγοί τεύτλων στο Πλατύ ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να ανακοινώσει την ημερομηνία πληρωμής της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Επιπλέον ζητούν από την διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών καθώς και τις φετινές τιμές για τη φετινή καμπάνια που ξεκινάει τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το θέμα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Πλατέος, κ. Παύλο Μπογιαννίδη μας εξηγεί: Ζητάμε να πληρωθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων πριν την έναρξη της συγκομιδής (16 Σεπτεμβρίου). Αν μέχρι τότε δεν πιστωθούν τα χρήματα και αν η ΕΒΖ δεν μας ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών της παραγωγής θα υπάρξουν προβλήματα. Δεν μπορούμε να περάσουμε και φέτος αυτά που περάσαμε πέρσι».

Και προσθέτει: «Ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις από την υπηρεσιακή κυβέρνηση οι οποίες θα τηρηθούν. Αυτά που μας υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση αποδείχθηκαν ψέματα. Ελπίζουμε να μην συμβεί το ίδιο και τώρα. Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου έχουμε προγραμματίσει μια συνάντηση και με τους μηχανάτορες προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τη στάση μας».

πηγή: www.agrotypos.gr