Ροδάκινο: Παράγοντες της ρωσικής αγοράς στην Ημαθία

rodakina rosoi

Εντείνονται οι Ελληνο-Ρωσικές διεργασίες εν αναμονή άρσης του εμπάργκο για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τις προηγούμενες μέρες παράγοντες της ρωσικής αγοράς πραγματοποίησαν σειρά επαφών σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ημαθίας. Την οργάνωση και τον συντονισμό της επίσκεψης είχε η NOVACERT ως εκτελεστικός οργανισμός του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενέργειες προώθησης και ενημέρωσης ροδάκινου σε τρίτες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία)» υπό τον τίτλο "Think Peach".

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των εταιριών TURAL FRUITS, I.F.C. LTD, FRESH MART και LLC TAMARIND επισκέφθηκαν τους συνεταιρισμούς: ΑΕΣ ΑΛ.Μ.ΜΕ., ΑΣ ΑΜΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ», ΑΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ και ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η ποιοτική ανωτερότητα του ευρωπαϊκού ροδάκινου που παράγεται στην Ελλάδα, καθώς και η υπερσύγχρονη διαδικασία διαλογής και διαχείρισης της παραγωγής. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία για άμεση άρση των περιοριστικών όρων που αποτρέπουν την εξαγωγή ροδακίνων από την Ελλάδα στη Ρωσία, ενώ βεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι άριστες σχέσεις και το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των Ρώσων εισαγωγέων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες, όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας Απόστολος και ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος.

Τη ρωσική επιχειρηματική αποστολή συνόδευαν και δημοσιογράφοι από το NTV, ενός από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, το οποίο φιλοξένησε εκτενή ρεπορτάζ για τα Ελληνικά ροδάκινα, αλλά και για τις ομορφιές της περιοχής,