Βεσυρόπουλος: "Ο Καρασμάνης είναι άριστος γνώστης και διαθέτει ευελιξία"

Αποδεκτή έγινε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη, η πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή το πρόβλημα που ανέκυψε με τη διάθεση, στις αγορές του εξωτερικού και την τιμή του ροδάκινου. Ο κ. Βεσυρόπουλος, πρότεινε να ενεργοποιηθεί και να αυξηθεί από 5% σε 20% το ποσοστό της ρύθμισης του κοινοτικού κανονισμού, που προβλέπει απόσυρση προϊόντων στο μέσο όρο του όγκου που διατέθηκε στο εμπόριο, για κάθε δεδομένο προϊόν κατά τα προηγούμενα τρία έτη.

Μετά την αποδοχή της πρότασης του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Το πρόβλημα που ανέκυψε με το ροδάκινο, σίγουρα δεν είναι κάτι σημερινό και νέο. Οι στρεβλώσεις και οι αιτίες είναι αρκετές και πρέπει να εξετασθούν και να επιλυθούν σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκομένους άμεσα.

Η Πολιτεία, σε αυτή την κατάσταση οφείλει να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί και να ενεργοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες που πλήττονται.

Κατέθεσα στον Υπουργό, εγγράφως, συγκεκριμένη πρόταση, την οποία αποδέχθηκε και θα θέσει στον επίτροπο Γεωργίας κ. Ντάτσιαν Τσιόλος την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Δηλαδή, να προτείνει την ενεργοποίηση του κοινοτικού κανονισμού, ώστε να ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση η απόσυρση ροδάκινων από την αγορά και να ζητήσει την αύξηση των προς απόσυρση από την αγορά ποσοτήτων και τη διερεύνηση του ενδεχόμενου οικονομικής στήριξης των παραγωγών, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Καρασμάνης είναι άριστος γνώστης των θεμάτων, διαθέτει τεράστια εμπειρία, αποδεικνύει ότι διαθέτει ευελιξία και είναι αποτελεσματικός. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση του και την αποδοχή της πρότασης που κατέθεσα».