tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλήρη αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου ζητούν Καρασαρλίδου, Αντωνίου για την οζώδη δερματοπάθεια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, με την οποία ζητούν την πλήρη αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου λόγω της επιβολής κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης κατά της νόσου της οζώδους δερματίτιδας.

Όπως αναφέρουν στην Ερώτηση:

"Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί για τον επαγγελματικό κλάδο της βοοτροφίας η πρόσφατη εμφάνιση στην Ελλάδα της νόσου της Οζώδους Δερματίτιδας. Η οζώδης δερματίτιδα αποτελεί ιογενή νόσο των βοοειδών, η οποία παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά τον Αύγουστο του έτους 2015, σε εκτροφές βοοειδών στην περιοχή του Έβρου, προερχόμενη από την Τουρκία. Η οζώδης δερματίτιδα δεν αποτελεί απειλή για τη Δημόσια Υγεία καθώς ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ στον άνθρωπο αλλά μόνο στα ζώα, πλήττοντας σημαντικά την κτηνοτροφία.

Οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις καταβάλλονται λόγω της αναγκαστικής θανάτωσης των βοοειδών είναι ανεπαρκείς σύμφωνα με το περιεχόμενο του υπ’ αριθμόν 652/2015 Κανονισμού. Και αυτό διότι υπολείπονται σημαντικά της πραγματικής αγοραίας αξίας των ζώων κατά το χρονικό σημείο της θανάτωσης. Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, οι κτηνοτρόφοι, που θα έχουν την ατυχία να υποστούν τον αφανισμό του ζωικού τους κεφαλαίου, θα λάβουν ελάχιστα χρήματα και θα οδεύσουν προς πλήρη οικονομική καταστροφή.

Από τα έγγραφα που συνοδεύουν τα αρσενικά μοσχάρια κρεατοπαραγωγής, από το χρονικό σημείο της εισαγωγής τους από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την ημερομηνία της σφαγής τους, λόγω πωλήσεως, γίνεται αντιληπτή η υψηλή τους ποιότητα και η αντίστοιχη μεγάλη τους αξία, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της καθοριζόμενης με την υπ’ αριθμό 1677/65137/06.06.2016 απόφασης αποζημίωσης λόγω αναγκαστικής θανάτωσης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται να αποζημιώσει πλήρως το ζωικό κεφάλαιο και συγκεκριμένα τα αρσενικά βοοειδή κρεατοπαραγωγής βελτιωμένων φυλών, λόγω της επιβολής κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης κατά της νόσου της οζώδους δερματίτιδας;".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69