tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμαρχος Βέροιας για χαλαζόπτωση: "Δώστε λύση τώρα"

Άμεση λύση στο θέμα των ζημιών που υπέστη η αγροτική παραγωγή από το χαλάζι, ζητά με δήλωσή της η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η εναέρια αντιχαλαζική προστασία είχε λειτουργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά με τις πτήσεις των αεροσκαφών στην περιοχή μας, φέτος οι καλλιέργειες μας έχουν μείνει απροστάτευτες στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα ήδη οι ζημιές από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις να είναι πολύ μεγάλες.

Αιτία της καταστροφής είναι η σημαντική καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την έγκριση της παράτασης λειτουργίας του συστήματος εναέριων ψεκασμών αντιχαλαζικής προστασίας.
Μόλις περί τις 28 του Μάη, ένα μήνα τουλάχιστον μετά την καρπόδεση των ροδάκινων ανακοινώθηκε η παράταση για πέντε χρόνια της εναέρια αντιχαλαζικής προστασίας. Ωστόσο αυτό δεν σήμαινε ότι από την επομένη θα είχαμε τα αεροπλάνα στον αέρα. Από τότε μέχρι σήμερα, το ροδάκινο και οι άλλες καλλιέργειες, με εμπορική αξία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, παραμένουν απροστάτευτα από το χαλάζι, γιατί η σχετική απόφαση της παράτασης της σύμβασης για την αντιχαλαζική από αέρος βρίσκεται σε φάση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Ουσιαστικά, κανείς δεν γνωρίζει πότε τελικά θα ξεκινήσουν οι πτήσεις και οι αγρότες ζουν καθημερινά με την αγωνία για το τι θα τους συμβεί την επόμενη μέρα, καθώς βλέπουν στον ορίζοντα μαύρα σύννεφα να πλησιάζουν απειλητικά στα χωράφια τους.
Η καθυστέρηση εκ μέρους της πολιτείας είναι εγκληματική.

Η τραγωδία των αγροτών που είδαν τις παραγωγές τους να καταστρέφονται μέσα σε 5 λεπτά και βρίσκονται σήμερα χρεωμένοι για τα καλλιεργητικά έξοδα και δίχως ευρώ για να ζήσουν, δεν είναι σενάριο μιας ευφάνταστης ταινίας του Χόλυγουντ. Είναι η σκληρή πραγματικότητα στην οποία οφείλει η Πολιτεία να δώσει ΤΩΡΑ λύση.

Διανύουμε ήδη τις τελευταίες ημέρες του Ιούνη και τα περιθώρια για άλλο χάσιμο χρόνου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αυτοί που στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών δεν αντιλήφθηκαν ότι η παρατεταμένη ολιγωρία τους θα είναι καταστροφική για χιλιάδες ανθρώπους της υπαίθρου, τους οποίους τελικά βύθισαν σε απόγνωση, πρέπει, έστω και τώρα να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση προκειμένου να λάβουν μέτρα ανακούφισης των αγροτών ΑΜΕΣΑ!

Με κάθε τρόπο, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε:
- την άμεση χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης στους πληγέντες αγρότες
- την άμεση έναρξη των εκτιμήσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας με ταχύτατες διαδικασίες
- το πάγωμα όλων των οικονομικών υποχρεώσεων προς το κράτος για τους πληγέντες αγρότες, έως την οριστική καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
- την άμεση έναρξη των πτήσεων για την αντιχαλαζική προστασία". 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69