tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γκυρίνης: Βολές στον ΕΛΓΑ για την έλλειψη αντιχαλαζικής προστασίας

Τις περιοχές που χτυπήθηκαν από το χαλάζι το βράδυ της Τετάρτης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνης με τους συνεργάτες του και διαπίστωσε δια ζώσης τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν. Συζήτησε με τους αγρότες της περιοχής για την έκταση της καταστροφής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτές θα προκαλέσουν στο εισόδημά τους.

Ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες και δήλωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανταποκριθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ και να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σύνολό τους και στο πραγματικό τους ύψος και όχι όπως πέρσι που οι εκτιμήσεις που έγιναν ήταν ψαλιδισμένες αφενός και ακόμα τις περιμένουν οι αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα ο Π. Γκυρίνης είπε: “Η καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες είναι μεγάλη. Το χαλάζι που έπεσε κατέστρεψε καλλιέργειες ροδακίνου και καπνού με αποτέλεσμα οι αγρότες της δημοτικής ενότητας Μελίκης να υποστούν μεγάλη ζημιά. Θεωρώ απαράδεκτη την στάση του ΕΛΓΑ που δεν μερίμνησε έγκαιρα ώστε να λειτουργεί με ορθό τρόπο το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας. Απαιτούμε ως δήμος και ως νέα δημοτική αρχή από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα, αν είναι δυνατόν και σήμερα ακόμα, στις εκτιμήσεις και να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες έγκαιρα και για το σύνολο της ζημιάς τους. Χωρίς εκπτώσεις και παζάρια γιατί οι αγρότες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε την ισότιμη αντιμετώπιση και θα την διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο μέτρο.

Επίσης, θέλω να αναφερθώ και στην απαράδεκτη καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους αγρότες των περιοχών που πλήγηκαν πέρσι από χαλαζόπτωση επίσης. Αυτή η τακτική του ασφαλιστικού φορέα των αγροτών είναι απαράδεκτη και καταστροφική για την τοπική οικονομία και την οικονομία του τόπου μας συνολικά.

Ως νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας είμαστε στο πλευρό των αγροτών και θα τους παράσχουμε κάθε βοήθεια για να λυθεί το πρόβλημά τους που είναι πρόβλημα όλων μας.

Για το θέμα αυτό ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

"Κύριε πρόεδρε,

Οι αγρότες της περιοχής της δημοτικής ενότητας Μελίκης έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την χτεσινή χαλαζόπτωση που κυριολεκτικά αφάνισε τις καλλιέργειές τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται ενώπιον του φάσματος της οικονομικής καταστροφής τους δεδομένης και της απαράδεκτης και εξοργιστικής εκτίμησης του ΕΛΓΑ της περσινής καταστροφής που ενώ ήταν ολική εκτιμήθηκε από τις υπηρεσίες σας γύρω στο 30%.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το χαλάζι καταστρέφει τους πολύπαθους αγρότες μας και ο οργανισμός σας αντί να στέκεται συμπαραστάτης τους ως οφείλει και όπως απορρέει από την ιδρυτική του πράξη στέκεται εχθρικά και με αντιπαλότητα. Οι αγρότες της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας που επλήγησαν δεν παρακαλούν ούτε εκλιπαρούν κανέναν. Απαιτούμε όλοι μαζί, αγρότες και νέα δημοτική αρχή, την δίκαιη αντιμετώπιση της κατάστασης, την ορθή και επισταμένη εκτίμηση των ζημιών που επιβάλλεται να γίνει άμεσα και την κατά το δυνατόν άμεση καταβολή τους.

Κύριε πρόεδρε,

ως νέα δημοτική αρχή στον δήμο Αλεξάνδρειας που είναι κατ΄ εξοχήν αγροτικός και ως εκ τούτου χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης εκ μέρους του οργανισμού σας, σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των δικαίως αγανακτισμένων παραγωγών και όλοι μαζί θα απαιτήσουμε με κάθε πρόσφορο μέτρο την δικαίωσή τους".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69