tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδη και στον Υφυπουργό Οικονομίας Απόστολο Βεσυρόπουλο έστειλε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας με την οποία αναδεικνύουν την αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου και προτείνουν λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αναλυτικά:

"Κατ' επανάληψη έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και δύο χρόνια , το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας των πυρηνοκάρπων στην εύρεση εργατικών χεριών για τις εργασίες στα χωράφια , στα διαλογητήρια και στα κονσερβοποιεία . Πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με την πρόσφατη κρίση της ασθένειας από τον κορονοιό .

Προειδοποιούμε ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα νια την επίλυση του προβλήματος , τα οποία είναι εφικτό να ληφθούν στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής αλλά και πανκόσιιιας οικονομ,ικης κρίσης , τότε η ευθύνη της Κυβέρνησης θα είναι άυεση και αποκλειστική .

Ζητούμε

α) οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ), να μπορούν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες του πρωτογενούς τομέα ή τυποποίησης και μεταποίησης με εργόσημο , μέχρι 70 ημερομίσθια , χωρίς να χάνουν το επίδομα και χωρίς το εν λόγω εισόδημα να φορολογείται ( πράγμα που εκ των πραγμάτων γίνεται λόγω χαμηλού εισοδήματος ) . Ρύθμιση αυτού του τύπου είναι συνέχεια αντίστοιχης ρύθμισης που πετύχαμε με την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιούνται μέχρι 70 ημερομίσθια χωρίς να χάνεται η κάρτα ανέργου μακράς διάρκειας , απλά να αναστέλλεται προσωρινά η ισχύς της.

β) Σε δικαιούχους του επιδόματος ΚΕΑ , εφ όσον αρνηθούν την προσφορά εργασίας σε τρείς εργοδότες και εφ όσον με Νοσοκομειακή βεβαίωση δεν κρίνονται ακατάλληλοι για εργασία . τότε το επίδομα να διακόπτεται .

γ) Να διαμορφωθεί άμεσα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα εξυπηρετήσει τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα.

δ) Να δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης σε Αλβανούς πολίτες που έρχονται με τρίμηνη τουριστική βίζα να απασχοληθούν νόμιμα με εργόσημο , έτσι ώστε με την άρση της απαγόρευσης από την Αλβανική Κυβέρνηση εμείς να είμαστε έτοιμοι.

Τα ανωτέρω μέτρα σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλουμε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση , τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και της Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χρησιμοποίηση μεταναστών από τα κέντρα φιλοξενίας , πιστεύουμε θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στο πρόβλημα που ήδη διαφαίνεται ότι θα είναι τεράστιο.

Είμαστε στην διάθεση σας , για συνεργασία και κοινές προσπάθειες για την διάσωση της αγροτικής μας παραγωγής και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος" .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69