tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπαρτζώκας: "Aλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις"

Στην τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε ότι οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτούν τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως η επίσπευση των διαδικασιών αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις, προκειμένου να υπάρξει πράγματι αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα.

Ειδικότερα, εστιάζοντας στις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως πχ στη σύσταση Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο απλοποιημένο πλαίσιο των διαδικασιών ίδρυσης και στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, πρότεινε στον Υπουργό την ενσωμάτωση πρόβλεψης για δυνατότητα ηλεκτρονικής έναρξης ενός Συνεταιρισμού.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στην πολιτική ηγεσία ότι η πραγματική αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα διέρχεται μέσω πραγματικών και τολμηρών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες γεωργοί και κτηνοτρόφοι αναμένουν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από το βήμα της Βουλής, αιτήθηκε την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Ημαθιωτών καλλιεργητών ακτινιδίων, οι οποίοι είδαν τον κόπο τους να χάνεται εξαιτίας του παγετού του Ιανουαρίου του 2019, χωρίς να αποζημιωθούν λόγω των απαρχαιωμένων ρυθμίσεων.

Δίνοντας φωνή στο πάγιο αίτημα των αγροτών για συμψηφισμό των ασφαλιστικών οφειλών με τις αποζημιώσεις, αιτήθηκε και ο ίδιος την υλοποίηση του, προκειμένου να μη βρίσκονται υπό το αδιέξοδο που διαχρονικά βιώνουν. Όπως και ο ίδιος δήλωσε, αγροτιά και κτηνοτροφία είναι βασικοί πυλώνες της οικονομίας μας και γι΄αυτό πρέπει να ενσκήψουμε πάνω τους με σοβαρότητα, όραμα και σχέδιο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69