tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκλογές στον Σύλλογο Αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας

Εκλογές θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας απο τις 10 πμ ως τις 16:30 μμ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, αναφέρει τα εξής:

"Συνάδελφοι, ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Το ξεκλήρισμα μας – των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων – υλοποιείται με δύο ταυτόχρονες και καλά οργανωμένες επιθέσεις που δεχόμαστε τόσο απο την ΕΕ όσο και απο τους μεγαλεμπόρους, τους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Από την μία στο εισόδημα και απο την άλλη στο κόστος παραγωγής και τα έξοδα.

Απο τη μία με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού (βαμβάκι 38 λεπτα, ροδάκινο στο κοστος παραγωγης 23 λεπτα κλπ) όταν και αν πληρωθούμε τον κόπο μας και δεν μας φεσόσι ο έμπορος . Με τη μείωση (60%) των επιδοτήσεων με βάση την ΚΑΠ 2014-2020. Με την μη αποζημίωση μας απο φυσικές καταστροφές.

Άπο την άλλη με την διόγκωση στο κόστος παραγωγής, στο ΦΠΑ των αγροεφοδίων, στο πετρέλαιο, με τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ,) ,την αύξηση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολόγητου και φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , πιστοποίηση ψεκαστικών, κόστος ζωής.

Και τέλος, τις κατασχέσεις να κρέμονται πάνω απο τα κεφάλια μας ως η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται “μεταρρυθμιστική αναδιάρθρωση” της αγροτικής παραγωγής, που δεν είναι άλλο απο την συγκέντρωση της γής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών καπιταλιστών, μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων.

Σε αυτή τη διπλή επίθεση που έχει σκοπό να μας ξεκληρίσει δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι θεατές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για νέο ΔΣ στο Αγροτικό σύλλογος Αλεξάνδρειας. Όσοι δεν είναι μέλη να προσέλθουν, να εγγραφούν και να ψηφίσουν.

Καλούμε το παρόν ΔΣ του συλλόγου να καλέσει σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση η οποία να εκλέξει την εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει την εκλογική διαδικασία.

Η “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” απο τη συκγρότηση της τάχθηκε ανοιχτά με το πλάισιο αιτημάτων που βάζει η ΠΕΜ (Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων). Ως μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Αλεξάνδρειας αλλα και ως αγρότες θα αγωνιστούμε σε αυτό το μετερίζι. Τα προβλήματα είναι κοινά για τους μικρομεσαίους αλλά και μεγαλύτερους αγρότες. Το ενωτικό πλαίσιο πάλης που βάζει η ΠΕΜ βγήκε μέσα απο ζημώσεις όλα αυτά τα χρόνια, μέσα απο αμοιβαίους συμβιβασμούς , ώστε και οι μικρότεροι να επιβιώσουν αλλά και οι μεγαλύτεροι να μπορούν να καλλιεργούν. Θεωρούμε οτι αυτό το πλάισιο καλύπτει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Μπροστά στη κάθετη και ριζική διαφωνία πανω στο πλάισιο πάλης και αιτημάτων με την παρούσα διοίκηση, αποφασίσαμε οτι οι θέσεις μας για το αγροτικό ζήτημα δεν χωράνε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο το μόνο που κάνει είναι να συσκοτίζει, να προκαλεί σύγχυση και να κρύβει τις βαθιά ταξικές διαφορές των δύο γραμμών που έχουν διαμορφωθεί στο αγροτικό κίνημα. Ετσι παίρνουμε μέρος στίς εκλογές ως συνδυασμός με ψηφοδέλτιο και επωνυμία

“ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”

Το πλαίσιο αιτημάτων

Οι βασικοί άξονες του πλαισίου αιτημάτων – διεκδικήσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από τις μαζικές και συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν ως εξής:
ΕΒΖ: Όχι στο κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και στην εξαφάνισει της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων. Να εξοφληθούν άμεσα οι παραγωγοί για το σύνολο της παραγωγής που παρέδωσαν.

ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Άμεση αναπλήρωσει του χαμένου εισοδήματος μας λογω του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, που στηρίζει η κυβέρνηση. Δεν θα ευθυνόνται οι αγρότες για αυτό.

Κόστος παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, φτηνό αρδευτικό νερό από τους ΤΟΕΒ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά. Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.).

Τιμές προϊόντων: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών τους στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα να κάνουν εμπορία και διακίνηση προϊόντων. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Χαμένο εισόδημα: Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται (γάλα, ελιές – λάδι, βαμβάκι, όσπρια, ροδάκινα, εσπεριδοειδή κ.ά.). Να γίνεται η αντιμετώπιση του δάκου στα ελαιόδενδρα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και να καταργηθεί το χαράτσι του 2% με το οποίο επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τη δακοκτονία.

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: Άμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάλυψη και αποζημίωση των φετινών καταστροφών από τις βροχοπτώσεις κι άλλες αιτίες. Δραστική μείωση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Πληρωμές χρωστούμενων – καλλιεργητικά δάνεια: Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες και κτηνοτρόφους (εξισωτικές αποζημιώσεις, επιστροφή φόρου καυσίμων, συμμετοχή σε προγράμματα νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων.

Φορολογία: Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων στους αγρότες με τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ.

Ασφάλιση – συντάξεις: Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το κατώτερο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Παρακρατήσεις για χρέη – «κόκκινα» δάνεια: Να αυξηθεί το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιού, για δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

ΚΑΠ της ΕΕ: Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Κτηνοτροφία: Αύξηση των τιμών παραγωγού στο γάλα και στο κρέας. Επιδότηση για τις ζωοτροφές. Εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων στους κτηνοτρόφους. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων και νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων. Υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων.

Δασικοί χάρτες: Με ευθύνη της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών, να δοθούν οι αναγκαίες χρονικές παρατάσεις για την τακτοποίηση, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των αγροτοκτηνοτρόφων.

«Αγροτοδικεία»: Να σταματήσουν άμεσα τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών, εργατικών και λαϊκών αγώνων".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69