tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κινητοποιούνται οι παραγωγοί ροδάκινου για αποζημιώσεις από την βροχόπτωση και αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ (βίντεο)

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι αγρότες των νομών Ημαθίας - Πέλλας με στόχο να διεκδικήσουν άμεσες αποζημιώσεις από τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών (θα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ εκείνη την ημέρα στην Βέροια). Αυτό αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι περιοχών που καλλιεργείτε ροδάκινο, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια. 

Εκτός από την κινητοποίηση της Τετάρτης, αντιπροσωπεία των αγροτικών συλλόγων θα συναντηθεί την Τρίτη με τους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας - Πέλλας, ώστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να θεωρηθεί πρόβλημα ολόκληρου του νομού (δείτε δηλώσεις για το θέμα στο παρακάτω βίντεο)

Στην σύσκεψη της Βέροιας συμμετείχαν 24 αγροτικοί σύλλογοι (από Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα) και μετά την συνεδρίαση τους, εξέθεσαν το πρόβλημα και γνωστοποίησαν τις αποφάσεις τους με δηλώσεις στον τύπου. Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν οι Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκίδης και Τάκης Τσολάκος από την Ημαθία, η Διαμαντούλα Κρητικού από το Αμύνταιο και ο Χρήστος Κάμτσης από την Πέλλα. 

Στις δηλώσεις τους όλοι τόνισαν ότι η φετινή ζημιά σε συνδυασμό με την περσινή αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες. Επισημάνθηκε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ορατή και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. 

Τέλος ζητήθηκε η στήριξη της κινητοποίησης από τον αγροτικό κόσμο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69