tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαβεβαιώσεις για στήριξη της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας

teftla

Το μέλλον της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας και των τριών εργοστασίων ζάχαρης συζήτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, με τον Πρόεδρο κ. Η. Μπέτση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Λ. Χαραλάμπους και το μέλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κ. Γ. Μελέτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του σωματείου τευτλοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Κορασίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Α. Μποτός, καθώς και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά η σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε τα εξής:

«Διεξάγαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας. Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος συρρικνώνεται με ολοένα και εντεινόμενο ρυθμό. Μέσα από τη συζήτηση βγήκε ένα ηχηρό μήνυμα που πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους παραγωγούς αλλά και από τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Ε.Β.Ζ.: Συνεργασία και κατανόηση απαιτείται από όλες τις πλευρές. Πολιτική μας βούληση είναι η στήριξη και η συνέχιση της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με:

αύξηση της καλλιεργήσιμης έκτασης προκειμένου να καλύψουμε την εθνική ποσόστωση τα επόμενα τρία χρόνια. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων το 2017, σε επίπεδο Ε.Ε.,

συνέχιση της λειτουργίας των τριών εργοστασίων ζάχαρης. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη που μπορεί να έχουν κάποιοι στο μυαλό τους θα οδηγήσει σε απαξίωση τη βιομηχανία, κάτι το οποίο δεν συνάδει με την πολιτική μας. Γι’ αυτό μέσω της νέας ΚΑΠ στηρίζουμε την τευτλοκαλλιέργεια με συνδεδεμένη ενίσχυση.    

άμεση πληρωμή της ολοκληρωμένης διαχείρισης ζαχαρότευτλων του 2012 και στη συνέχεια και του 2013. Ζήτησα από τα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή της ολοκληρωμένης του 2012 εντός του Ιουλίου με την πληρωμή των παραγωγών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις δηλώσεις τους,

την παροχή συνδεδεμένης ενίσχυσης μέσω της νέας ΚΑΠ αλλά και την προώθηση συλλογικών δράσεων και σχημάτων, όπως οι ομάδες παραγωγών, με στήριξή τους μέσα από το δεύτερο πυλώνα της νέας ΚΑΠ,

Δεν πρέπει να εξαφανίσουμε ένα κλάδο, ένα συμβολαιακό προϊόν, όπου εδώ και πενήντα χρόνια συνεισέφερε σημαντικά στην εθνική οικονομία αλλά και την τοπική κοινωνία, παρέχοντας ταυτόχρονα δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες. Δεν πρέπει να αποθαρρύνουμε τους τευτλοκαλλιεργητές. Θα πρέπει η Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. να είναι σημαιοφόρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας και των τριών εργοστασίων, λαμβάνοντας υπόψη και τα κίνητρα που προτίθεται το Υπουργείο να παράσχει μέσα από τη νέα ΚΑΠ».  

Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκαν, επίσης, θέματα αναφορικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε περιοχές με ζώνες έργων, τον τρόπο υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς, καθώς και τη νέα πρόταση του ΕΛΓΑ για αλλαγή της ασφαλιστικής πολιτικής στα ζαχαρότευτλα με μετατόπιση των ημερομηνιών κάλυψης των ζημιογόνων αιτιών από 1η Μαρτίου, στις 15 Φεβρουαρίου. 

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ε.Β.Ζ. υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οποιοδήποτε πρόγραμμα εφαρμοστεί φέτος θα συζητηθεί τόσο με την τράπεζα Πειραιώς όσο και με την Πολιτεία. Καμία απόφαση δεν θα υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία και τη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προσπαθούμε να δούμε με τι οικονομικά στοιχεία και τι κόστη μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία όλων τω εργοστασίων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους παραγωγούς στο χρόνο που έχουμε υποσχεθεί».

Από πλευράς τευτλοπαραγωγών μετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Β. Ελλάδος, κ. Π. Μπογιαννίδης, το μέλος του Σωματείου κ. Ι. Σαμαράς και οι παραγωγοί: κ. Γ. Παναγής (Σέρρες), κ. Ι. Τζόλας (Σέρρες), κ. Ζ. Κυργιανάκης (Σέρρες), κ. Σ. Τσικρίκας (Καρδίτσα) και κ. Β. Στεφανακίδης (Ορεστιάδα).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69