Διαιτολογικό Γραφείο αλλάΖΩ | ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

Διεύθυνση: Μαλακούση 10 (1ος όροφος)
Πόλη: Βέροια
Τηλέφωνο: 2331021721
Κινητό: 6945084130
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/allazw
Βρείτε μας στο Facebook: Διαιτολογικό Γραφείο αλλάΖΩ
allazo karta big 

 

αλλάΖΩ | Διαιτολογικό Γραφείο

ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

 

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Μαρία Τσολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2005.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και εκπόνησε Πτυχιακή εργασία με Θέμα: «Ο ρόλος των προβιοτικών στη ζωή του ανθρώπου».

Εργάσθηκε ως υπεύθυνη διατροφικής παρακολούθησης σε κέντρο αδυνατίσματος και ευεξίας και πραγματοποίησε εθελοντικά κατ' οίκον επισκέψεις με σκοπό την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των ανθρώπων.

Κατοικεί στη Βέροια και είναι μητέρα 3 παιδιών.

 

ΑΛΛΑΖΩ

 

Το προφίλ και η φιλοσοφία του «αλλάΖΩ»

“Στο διαιτολογικό μας γραφείο λειτουργούμε ως εξής:

 Το πρώτο ραντεβού περιλαμβάνει τη λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού (κατάσταση υγείας του ατόμου, διατροφικές συνήθειες και ωράριο γευμάτων καθώς και τη φυσική δραστηριότητα). Επίσης πολύ σημαντικό για την διεξαγωγή του προγράμματος είναι οι πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις.

 Στη συνέχεια πραγματοποιείται ζύγιση και μέτρηση πόντων με τη μεζούρα. Ακολουθεί η εκτίμηση του σωματικού λίπους τμηματικά σε 5 σημεία καθώς και της άλιπης μάζας σώματος. Βλέπουμε την περιεκτικότητα νερού στο ανθρώπινο σώμα και αν υπάρχει οίδημα στον οργανισμό. Εκτιμάμε επίσης τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας (RMR) και τις ενεργειακές ανάγκες και επίσης βλέπουμε την ποσότητα πρωτεΐνης και ανόργανων στοιχείων. Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη μέτρηση είναι το επίπεδο του σπλαχνικού λίπους (λίπος που συσσωρεύεται εσωτερικά στα όργανα).

 Πάντα με συζήτηση και συνεργασία με τον πελάτη βγαίνει το πρόγραμμα διατροφής χωρίς φυσικά να αποκλείουμε καμία ομάδα τροφίμων και ακολουθείτε το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής.

 Υπάρχει επιλογή από τον πελάτη εάν το πρόγραμμα θέλει να αλλάζει κάθε εβδομάδα ή ανά 2 εβδομάδες, φυσικά με διαφορετικό κόστος. Το άτομο που ακολουθεί το διατροφικό πρόγραμμα δεν χρειάζεται να μαγειρεύει ξεχωριστά φαγητά για τον εαυτό του καθώς προσαρμόζουμε το διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ίδιου, αλλά και της οικογενειακής του ζωής.

Σκοπός είναι η ομαλή και σταδιακή απώλεια βάρους και αυτό σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο θέλουμε να χαθεί λίπος από το σώμα. Μπορεί λοιπόν ένα άτομο να έχει ιδανικό βάρος αλλά να έχει επιπλέον λίπος στον οργανισμό του. Εκεί στοχεύουμε στην απώλεια λίπους και πόντων από το σώμα με ανώδυνο πάντα τρόπο. Πολύ σημαντικό είναι το άτομο να μάθει να τρέφεται σωστά μέσα από το πρόγραμμα διατροφής και αυτό γίνετε μόνο όταν το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο!! Και είναι εξατομικευμένο! Εγώ πάντα λέω πως η ιδανικότερη δίαιτα είναι η δίαιτα της Μαρίας, της Ελένης, της Κατερίνας, του Δημήτρη, του Κώστα και ου το καθεξής! Αν λοιπόν πιστεύετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τότε ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τη δική του διατροφή!!! Η διατροφή συνδέεται άμεσα με όλες τις παθήσεις και αποτελεί προτεραιότητα όλων!!!”

Με εκτίμηση,

Μαρία Τσολάκη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

 

ΑΛΛΑΖΩ

 

• Καταγραφή κατάστασης υγείας του πελάτη και Διατροφικού προφίλ.
• Ανάλυση σύστασης σώματος με τον Αναλυτή In Body, όπου βλέπουμε: βάρος ,συνολικά σωματικά υγρά, πρωτεΐνη, ανόργανα στοιχεία, λιπώδης μάζα σώματος, σκελετική μυϊκή μάζα, ποσοστό σωματικού λίπους % σε 5 σημεία του σώματος αλλά και συνολικά, μέτρηση σπλαχνικού λίπους.
• Εξατομικευμένα προγράμματα Διατροφής σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του ατόμου.
• Διατροφική παρέμβαση για παθολογικές καταστάσεις, Διατροφική προσέγγιση σε παιδιά, Αθλητές.
• Εβδομαδιαία παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, σίγουρα αποτελέσματα!

 

Κάθε βήμα είναι μια νέα αρχή!

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 

ΑΛΛΑΖΩ
 
αλλάΖΩ | Διαιτολογικό Γραφείο
Τσολάκη Μαρία Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Μαλακούση 10 (1ος όροφος), Βέροια
Τηλ. 2331021721, 6945084130
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.