ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΑΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αλλεργιολόγος

Διεύθυνση: Βενιζέλου 26
Πόλη: Βέροια
Τηλέφωνο: 2331028885
Κινητό: 6978339973
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/karantoumanis
Βρείτε μας στο Facebook: Αλλεργιολογικό Ιατρείο Καραντουμάνη Αρ. Δημήτρη
 

Δημήτρης Καραντουμάνης Αλλεργιολόγος Παίδων - Ενηλίκων

ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ

 

Ο Ιατρός Δημήτρης Αρ. Καραντουμάνης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια.

Σπούδασε Ιατρική στη Γένοβα από όπου και έλαβε το πτυχίο του το 2003.

Υπηρέτησε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια σε άγονα περιφερικά ιατρεία της Φλώρινας.

Στη διάρκεια του γενικού μέρους της ειδικότητας του εργάστηκε στην Παιδιατρική Κλινική  του Νοσοκομείου Βέροιας (2006-2008).

 

 

Στο ειδικό μέρος της ειδικότητας του είχε ως βάση την Αλλεργιολογική Μονάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» (http://allergy1.gr/)

Η φήμη της συγκεκριμένης Μονάδας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και συγκαταλέγεται στην πρωτοπορία των Αλλεργιολογικών Κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαιρετικά πλούσιο ερευνητικό έργο που εκτείνεται από τη συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα μέχρι τη δημοσίευση μελετών στα καλύτερα διεθνή περιοδικά. Το κυριότερο όμως επίτευγμα της συγκεκριμένης Μονάδας, ήταν και είναι η μετουσίωση της γνώσης σε κλινική πράξη, αποτελώντας σημείο αναφοράς χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους από όλη την Ελλάδα.

Για 1,5 χρόνο περίπου ο γιατρός εκπαιδεύτηκε και στα Αλλεργιολογικά Τμήματα Ενηλίκων των νοσοκομείων Αττικόν και Λαϊκό Αθηνών καθώς και στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Δερματολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Α. Συγγρός» και Αναπνευστικών Νοσημάτων «Σωτηρία».

Συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων (σε κάποια από αυτά ως ομιλητής) καθώς και στην εκπόνηση ιατρικών εργασιών. Ήταν μέλος ομάδων ερευνητικών πρωτοκόλλων μεταξύ των οποίων το πολυκεντρικό και επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση PreDicta για τις αλλεργικές αναπνευστικές νόσους της παιδικής ηλικίας  (http://www.predicta.eu/).

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ανέπτυξε εθελοντική δράση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ στους άμεσους στόχους του, είναι η ένταξη του στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας.

 

ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ

 

Από το Σεπτέμβριο του 2015 διατηρεί ιατρείο στη Βέροια. Επέστρεψε στη γενέτειρα του με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αλλεργικών ασθενών του τόπου του. Στην προσπάθεια του αυτή σύμμαχος είναι η νέα γνώση που καθημερινά παράγεται αλλά και νέα εργαλεία, όπως η μοριακή διάγνωση. Η τελευταία βελτιώνει την πρόγνωση των νόσων αλλά και ανοίγει νέους ορίζοντες μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας σε τομείς όπως η ανοσοθεραπεία. Αντικείμενα του είναι: το αλλεργικό άσθμα-ρινίτιδα, οι τροφικές αλλεργίες, οι δερματικές αλλεργίες, οι φαρμακευτικές αλλεργίες αλλά και η αλλεργία στο δηλητήριο μέλισσας-σφήκας, τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα.

To ιατρείο έχει λειτουργικό χωροταξικό σχεδιασμό και με την καινοτομία του ειδικού χώρου ενασχόλησης του παιδιού (playroom) εντός του γραφείου - εξεταστήριου για μια απρόσκοπτη συμβουλευτική - συζήτηση με το γονιό.

 

ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ

 

Είναι γιος του Άρη, παλιού εργολάβου οικοδομών και δημοτικού συμβούλου στη Βέροια και της Φανής Κουμπουλίδου-Καραντουμάνη. Έχει 2 αδέρφια, τον Τριαντάφυλλο και τον Παύλο. Από το 2008 είναι παντρεμένος με την Αθηνά Κάμινα, νοσηλεύτρια του Κ. Υγείας Αλεξάνδρειας. Μαζί απέκτησαν 2 κόρες, την Εύη και τη Φανή.

Δέχεται κατόπιν ραντεβού!

 

ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ 
ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΑΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αθηνών «Π.Α. Κυριακού»
Βενιζέλου 26, Βέροια
Τηλ. 2331028885
Κιν. 6978339973
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.