Logo

Για ακόμη μια φορά ο κόσμος καλείται να πληρώσει την προχειρότητα της Κυβέρνησης!

Κανένας από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν εξήγησε, γιατί χιλιάδες στρέμματα, περιουσίες πολιτών, τα οποία κατέχουν νόμιμα με διανομή, που έγινε εδώ και πολλές δεκαετίες από το Ελληνικό Κράτος, για τα οποία έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και φυσικά, με σφραγίδα της Πολιτείας δεν είναι δάση, περιλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες. Ήταν τόσο δύσκολο αυτό να προβλεφθεί; Φυσικά και όχι. Και τώρα, όλοι αυτοί οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και να ταλαιπωρηθούν κάνοντας αντιρρήσεις ενώπιον των αρμοδίων υπηρεσιών, για να αποδείξουν το αυτονόητο.

Όπως επίσης και οι διάφορες ζώνες-εκτάσεις γύρω από τους οικισμούς που δεν αποτυπώνονται στους δασικούς χάρτες και αφήνουν τους ιδιοκτήτες έρμαια της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και του νομικού καθεστώτος που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ούτε άκουσα κανέναν από την πλευρά της Κυβέρνησης να προβληματίζεται για τα υπέρογκα παράβολα που θα κληθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να πληρώσει, που ξεκινούν από κάποιες δεκάδες ευρώ και φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις και τις χιλιάδες ευρώ.

Γιατί κανένας δε διαφωνεί ότι θα πρέπει το θέμα των δασικών χαρτών να τελειώσει μια και καλή, αλλά εάν αυτό γίνει με την προχειρότητα που το κάνει η σημερινή Κυβέρνηση, όχι απλά το πρόβλημα δε θα λυθεί, πολύ περισσότερο θα γεννήσει καινούρια προβλήματα, μεγαλύτερα, που θα μας ταλαιπωρήσουν για χρόνια.

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb