Logo

Ημερίδα για το κάπνισμα διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν τρεις. Ήταν η γενική γιατρός και υπεύθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος Αντωνία Τσιφλίδου, η πνευμονολόγος Μαρία Παπαθανασίου και ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Ηλίας Γραμματικόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας Μαρία Χατζή, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ  Αγάπιος Γαβριηλίδης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η κ. Τσιφλίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στην υγεία του ανθρώπου (καρκίνο, καρδιοπάθεια, ΧΑΠ, προβλήματα στο δέρμα, βλάβες σε ούλα και στόμα κ.α.) και στα οφέλη της διακοπής και χαρακτήρισε κοκτέιλ από δηλητήρια τις ουσίες που εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό από το κάπνισμα. Η κ. Παπαθανασίου μίλησε για το καρκίνο του πνεύμονα  και χαρακτήρισε το κάπνισμα παγκόσμια επιδημία. Τέλος, ο κ. Γραμματικόπουλος ανέλυσε την ψυχολογική εξάρτηση που δημιουργεί στον καπνιστή το κάπνισμα, το χαρακτήρισε νόσο και είπε συμπερασματικά ότι η διακοπή αυτής της συνήθειας βοηθά στην βελτίωση της ψυχικής υγείας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, πολλοί γιατροί και ελάχιστοι πολίτες.

{jlex}flickr:72157708823592547{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb