Logo

Επίσκεψη στελέχους του Υπουργείου Υγείας στην Βέροια

Στο πλαίσιο άτυπης επίσκεψης στο νομό μας, η κ.Καζαντζή γνωρίζοντας ήδη το σημαντικό έργο του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός», εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί το χώρο του καφέ Foyer της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, ώστε να δει από κοντά τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση που υλοποιήθηκε με πόρους από την επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ξεναγήθηκε στο χώρο, γνώρισε τους εργαζόμενους και απόλαυσε τον καφέ εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ουσιαστικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του «Δεσμού», καθώς πλέον απασχολούνται επτά (7) εργαζόμενοι εκ των οποίων οι έξι (6) ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού (λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας). Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται ο σκοπός και οι στόχοι της Κοινωνικής Επιχείρησης του Δεσμού και της υλοποίησης των επιδιώξεων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στη συνέχεια, η κ. Καζαντζή επισκέφθηκε την Στέγη Δημιουργίας του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Σαλιάγκα Γιώργο και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής κ.Νάτσιου και κ.Καλαιτζή, κάνοντας μια γόνιμη συζήτηση και παρέχοντας ουσιαστικές διευκρινίσεις και την αμέριστη στήριξη προς το έργο του συλλόγου, δηλώνοντας ότι θα βοήθησει με όλους τους τρόπους για την βιωσιμότητα του χώρου και του σημαντικού έργου που επιτελείται εκεί. Τέθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ η διεκδίκηση του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας να μετεξελίξει τη Στέγη Δημιουργίας σε Κέντρο Ημέρας, καθώς οι ανάγκες ψυχικής υγείας στο Νομό Ημαθίας είναι τεράστιες λόγω κυρίως της έλλειψης δημόσιων δομών & υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας “Δεσμός”, τόνισε την ανάγκη περισσότερης ευαισθητοποίησης και επιχειρηματικής συνεργασίας του Δεσμού, από το Γ.Ν.Ημαθίας (Μονάδες Βέροιας & Νάουσας) που αφενός αποτελούν Συνεταιριστές του «Δεσμού», αφετέρου έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες χωρίς να καρποφορήσουν σε συνεργασία. Η κ.Καζαντζή ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται να αποσταλούν εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, νέες διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με το ευεργετικό νομοθετικό πλαίσιο παραχώρησης και ανάθεσης έργων προς τους Κοι.Σ.Π.Ε.

Τέλος τονίστηκε η στήριξη τόσο του Δήμου Βέροιας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην έως τώρα διαδρομή του “Δεσμού”, αλλά και η αναγκαιότητα συμμετοχής και άλλων φορέων της κοινωνίας της Ημαθίας για την προώθηση των θεμάτων της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την, κατά το δυνατό, μεγαλύτερη εργασιακή ένταξη ατόμων από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb